avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Oare mai sunt sanse?
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Oare mai sunt sanse?

Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca sunt suficeint de "mare" pentru a aduce la lumina tot ce scriu pana cand o prietena buna mi-a luat manuscrisul si l-a citit.... un roman de dragoste, scris de o adolescenta ..... de mine.... i-a placut foarte mult si desi nu am vorbit cu nimeni despre asta.... ma intreb daca as putea sa public asa ceva?....
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
ioana.achim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:11, 9 Aprilie 2010
Buna ziua,
Bineinteles ca ati putea publica acest roman.
De ce nu? In fond,fiecare citeste/scrie ceea ce ii place.
Mult succes va doresc!:)
problema mea este ca am o oarecare frica sa-mi dau manuscrisul.... sunt inca foarte tanara... si nu stiu cum as putea fi privita.....
Luati legatura cu o editura care publica tineri, incepatori in ale scrisului.
Specialistii lor va vor spune ce sanse aveti.
Sau incercati la o revista literara, poate puteti publica fragmente sau in foileton.
Mult succes!
Puteti sa scrieti sub pseudonim daca vreti sa va ascundeti identiatea reala.B-)
Succes si din partea mea!
Si mai ales curaj!

avocat Claudiu Lascoschi
Draga ioana.achim,
poti mentiona faptul ca este vorba de un roman de fictiune, desi de dragoste, nu neaparat trebuie sa fie inspirat din fapte reale. Daca e vorba de ceva...rusinos, pentru care ai putea fi privita altfel, poti spune clar ca NU e autobiografic. Tu decizi daca este cazul sa impartasesti cu publicul anumite aspecte care s-ar putea interpreta.
Pe de alta parte, varsta nu este un impediment, faptul ca esti talentata este important la orice varsta si merita sa incerci, tocmai ca sa demonstrezi ca se poate.

Eu voiam sa te incurajez sa iti publici romanul, dar sa nu fii dezamagita daca unele edituri poate te vor refuza. Este vorba de partea financiara a publicarii unei carti, editurile sunt si ele agenti comerciali, vor sa castige si daca s-ar putea sa nu investeasca mai nimic. Unele edituri cer autofinantarea cartilor- bineinteles de catre autori. Nu vor sa riste nimic. Dar sa nu disperi, sa intelegi daca e vorba de bani, si, daca vei fi refuzata din motive literare, sa folosesti constructiv indrumarile/criticile primite.

Succes!

Alte discuții în legătură

Calomnie si insulta in literatura ContSters277534 ContSters277534 Buna seara, Sunt un scriitor la inceput de drum si nu am bani de consultatii dar poate in viitor voi avea... Multi bani. Am trait experiente super ... (vezi toată discuția)
John grisham: avocati si bestselleruri Admin Admin I-am citit toate cartile si nu cred sa fi fost mai mult de doua care sa nu-mi fi placut. :"> Asa ca vi-l recomand si voua. Considerat de multi ca fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de autor publicare carte - condiþii de publicare bebibebo bebibebo Sunt persoana fizica. Am scris o carte pe care o public cu ajutorul unei edituri. tehno-redactarea am facut-o singura, editura ocupandu-se numai de tiparirea ... (vezi toată discuția)