Intrebarea mea e in legatura cu liigiu de munca care ar fi pasii si ce ar trebui sa contina plangerea depusa la tribunal!Tatalui meu ii s-a dat din ianuarie 2009 pana in martie chiar aprilie cate 100 ron din tot salariul ajungandu-se astfel la o suma in august care trebuiau sa ne-o dea de 3230 lei din august cand tata a intrat in medical caci a suferit o interventie chirurgicala grea ,nu a mai platit nimic nici macar medicalele.Din cele 3230 lei ne-au dat 700 lei in august chiar inainte de operatie,dar de atunci nimic!Vreau un litigiu de munca caci nu se mai poate astfel nu ne iau in seama si de banii respectivi avem nevoie ptr un tratament de cancer!Ce dovezi am nevoie in dosar,am o hartie de mana semnata si stampilata de ei precum ca nu au platit salariile atat am reusit sa fac,dar ce fac cu statele de plata semnate de ei???Astept un raspuns va rog
Depuneti o cerere de chemare in judecata la Tribunalul in a carui raza are domiciliul tatal dvs. si prin care solicitati instantei obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante pe perioada respectiva.
Explivcati in cerere faptul ca pentru perioada respectiva trebuia sa i se acorde salarii in valoare de ..., din care a primit doar ..., restul ramanand neachitat.
Cererea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.
Buna ziua.Din cate inteleg statele de plata sunt semnate de ei.Daca statele de plata sunt semnate de ei si nu de tatal dvs. formulati o plangere penala impotriva acestora pentru comiterea infractiunii de fals si uz de fals.
Multumesc deci in momentul cand ei o sa prezinte statele am dreptul sa contest,dar... tatal meu la inceput cand s-a angajat a semnat state de plata dar de ceva timp de vreo 2 ani nu a mai semnat,dar am inteles ca de pe ce a semnat el atunci ,ei fac sa apara semnatura lui si acum recent si deci chiar daca e identica pot contesta,caci stiu sigur ca nu a semnat.
Munca fara contract
dorel13
Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)