avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de un avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de un avocat

Am terminat un proces pentru stabilirea pensiei de intretinere si a domicilului minorului si avocatul care m-a reprezentat a facut-o nemultumitor, nu s-a straduit deloc. Sint, deci, in cautarea unui alt avocat si nu am idee de unde sa incep. De aceea, daca cineva ma poate indruma spre un avocat bun sau cineva din doamnele/domnii avocati de aici ar vrea sa ma ajute, as fi recunoscator.
Asa este, doamna proastasatului, ambii raspund solidar. La nivel general.

In aceasta situatie, pe cateva date date de utilizator, am personalizat raspunsul.
In situatia in care mama ar fi plecata, de exemplu si copilul e crescut de tata, ambii parinti sunt chemati sa raspunda, insa raspunde in final doar cel care era acolo, prezent in viata copilului pentru a-l influenta. Adica doar tatal in situatia aceasta.

Daca, in situatia aratata de user de mai sus, mama nu permite mereu vizitele la tata care tata vrea, raspunde mama, cea la care se afla fizic copilul in ziua de vizita si care este, astfel, datoare sa il educe pe copil in sensul acceptarii vizitelor. Daca, la final de vizita, copilul nu mai vrea acasa la mama, raspunde tatal care este in prezenta copilui si e dator sa isi convinga si educe copilul in sensul de a se intoarce la locuinta lui.

In situatia de mai sus in care tatal nu primeste copilul in vizita ca mama nu isi indeplineste atributiile, acesta nu prea pare a avea cum sa isi educe copilul, inclusiv sa mearga la scoala sau la analize.
Va rog nu interpretati raspunsurile mele intr-un singur sens. Raspunsul meu de mai sus e echilibrat, atat privind raspunderea mamei, dar si a tatalui pentru pensia despre care am facut vorbire.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara casatoriei stelutacata stelutacata As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului intr-o relatie de concubinaj Vociulescu Cristiana Vociulescu Cristiana Buna seara, ma numesc cristiana am 23 de ani si am un copil in varsta de 5 ani si 8 luni dintr-o relatie de concubinaj.minorul a luat nastere cand eu aveam ... (vezi toată discuția)