Asa este, doamna proastasatului, ambii raspund solidar. La nivel general.
In aceasta situatie, pe cateva date date de utilizator, am personalizat raspunsul.
In situatia in care mama ar fi plecata, de exemplu si copilul e crescut de tata, ambii parinti sunt chemati sa raspunda, insa raspunde in final doar cel care era acolo, prezent in viata copilului pentru a-l influenta. Adica doar tatal in situatia aceasta.
Daca, in situatia aratata de user de mai sus, mama nu permite mereu vizitele la tata care tata vrea, raspunde mama, cea la care se afla fizic copilul in ziua de vizita si care este, astfel, datoare sa il educe pe copil in sensul acceptarii vizitelor. Daca, la final de vizita, copilul nu mai vrea acasa la mama, raspunde tatal care este in prezenta copilui si e dator sa isi convinga si educe copilul in sensul de a se intoarce la locuinta lui.
In situatia de mai sus in care tatal nu primeste copilul in vizita ca mama nu isi indeplineste atributiile, acesta nu prea pare a avea cum sa isi educe copilul, inclusiv sa mearga la scoala sau la analize.
Va rog nu interpretati raspunsurile mele intr-un singur sens. Raspunsul meu de mai sus e echilibrat, atat privind raspunderea mamei, dar si a tatalui pentru pensia despre care am facut vorbire.