avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat în timpul căsătoriei un teren, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat în timpul căsătoriei un teren, dar pentru că soția mea e cetățean străin nu apare în contract. Ce document neatacabil pot face astfel încât să fiu sigur că doar ea (sau altcineva) mă moștenește, nu și sora mea?

buna ziua.as dori sa ma informez cu privinta la o anumita situatie.detin un teren prin cumparare in apropierea bucurestiului.actul de vanzare cumparare este facut pe numele meu.sotia mea este cetatean strain cu rezidenta in romania si nu poate detine prin lege asa cum am fost informat propietati sau terenuri in romania prin achizitionare.nu am copii cu dansa,sotia avand un copil din prima casatorie.eu ca ruda nu am decat o sora casatorita care are 2 copii.as dori sa stiu in cazul decesului meu cine va avea drept de mostenire asupra terenului si daca pot face un document la notariat neatacabil prin care sa pot avea dreptul de a numi eu cine va mosteni acel teren.as dori raspunsul unor persoane competente si care cunosc legislatia in aceasta privinta.va multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:47, 26 Martie 2019
Am înțeles despre ce este vorba.eu am pus întrebarea ipotetic că să mă informez pentru viitor ce și cum.mai am o singura întrebare și că sa fiu sincer nu doresc că sora mea sa beneficieze de vreun bun din partea mea prin urmare as putea lăsa prin moștenire testamentară terenul respectiv unei alte persoane nefiind ruda cu mine?sau sa fac un act de vânzare cumpărare cu o persoana de cetățenie română doar pe teren după ce am să reușesc să construiesc imobilul pe terenul respectiv.va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia dvs este mostenitor rezervatar. Adica legea ii da dreptul la o cota din masa succesorala, de care dvs nu puteti dispune.
Daca ii lasati prin testament totul sotiei, foarte bine. Va mosteni sotia tot.
Daca lasati totul unui tert, sotia poate solicita reductiunea testamentului.
In cazul in care edificati o constuctie, imobilul va fi bun comun cu sotia, astfel incat nu veti putea vinde decat impreuna.
as putea lăsa prin moștenire testamentară terenul respectiv unei alte persoane nefiind ruda cu mine?sau sa fac un act de vânzare cumpărare cu o persoana de cetățenie română doar pe teren după ce am să reușesc să construiesc imobilul pe terenul respectiv.va multumesc

Da, puteti sa lasati prin testament terenul altuia, daca vreti sa nu lasati nimic surorii dvs, nu va impiedica nimic.
Problema e ca acum aveti doar terenul, nu si constructia. daca faceti acum testament pt teren unui tert si muriti maine, sora nu mosteneste nicioparte de teren, dar o fortati pe sotia dvs sa lupte in instanta sa isi recupereze rezerva succesorala..adica tot jumatate d etern va mosteni ca si acum daca nu ati face nimic.
Puteti sa faceti un testament prin care sa ii lasati tot sotiei fara sa specificati vreun bun si pana decedati dvs.. fie se schimba legea privind terenurile, fie isi ia sotia cetatenie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Sora mica a decedat in anul 2000 ( necasatorita si fara copii ... Geo04 Geo04 Sora Mica a decedat in anul 2000 ( necasatorita si fara copii ) propietara a unui teren cu casa , Sora Mare decedata in anul 2020 ( necasatorita si fara copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! părinții au fost despărțiți de cind eram copii ... danotilia danotilia Buna ziua ! Părinții au fost despărțiți de cind eram copii . Tata nostru s-a recăsătorit și nu a avut alți copii cu noua soție . Amindoi au locuit in ... (vezi toată discuția)