avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cãderea comunismului în Europa
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cãderea comunismului în Europa

Populatiile române împrastiate pe mapamond se cifreaza la aproximativ 12 milioane {românii din teritoriile răpite (Basarabia,Bucovina de Nord, Maramureşul de Nord}românii de linga tara(Ungria,Serbia,Bulgaria), românii deportati în gulag (peste un milion), exilul românesc, emigratia şi migratia post ’89}.
Marii patrioţi români au reusit împotriva vicisitudinilor să desavîrsească unitatea ţării prin unirea din 1918, eveniment crucial în istoria noastră ca popor.
Inceputul instabilitatii politice în 1938, a determinat o succesiune de evenimente ce au dus la ciuntirea patrimoniului naţional, mostenit din negura istoriei, { resemnarea in faţa dicktatului din 1940-pactul Ribbentrop-Molotov}, furtul voinţei naţionale la alegerile din 1946, trădarea intereselor românesti la tratatul de pace de la Paris din 1947 {de către delegaţia comunistă}.
Deportarea in gulagul sovietic a aprox. 1,2 milioane de români din provinciile rapite, exterminarea elitei politice{patriotii, ctitorii unirii din 1918}în inchisori, a armatei române în lagărele de prizonieri, a permis sistemului comunist implantat să prolifereze.
Căderea comunismului în Europa{1989}a obligat structura comunistă din România să planifice o reformare a sistemului premeditînd o schimbare de fond, perenizind sub alte forme de influenţă şi dominare controlul asupra statului.
Fosta nomenclatură comunistă şi-a impins pionii din esalonul doi şi trei, descendenţii, pe scena politică nou creată dupa’89, ocupînd-o, impunînd desfăsurarea operaţiunilor de privatizare şi spoliere a resurselor vitale ale naţiunii în detrimentul a milioane de cetaţeni.

Pentru a permite publicului larg să descopere istoria necunoscută a ultimului secol, evenimentele marcante ce au bulversat spaţiul românesc, actorii politici implicaţi, s-a iniţiat construirea releului web, ce-şi propune să ofere o platforma de informare prin crearea bibliotecii de studiu, jurnalului online, spaţiilor de dialog {forumuri de dezbateri, spaţii dezvoltare proiecte, etc}.
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscuta a ultimului secol}
Adresa web : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 16:16, 21 Noiembrie 2009
Ma bucur de aparitia acestui topic. As dori ca si pe acest forum sa mai strecurati din cand in cand cate o informatie, nu numai pe adresa indicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne resemnam sau vrem sa invingem !!! Walther Walther Dupa jumatate de secol de intuneric in ’89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta ... (vezi toată discuția)
Mircea eliade - mai actual ca oricand Dana Oancea Dana Oancea SCRISE ÎN 1937, VALABILE ªI ÎN 2010 Pilotii orbi – M.Eliade – 1937 (fragment) Imoralitatea clasei conducãtoare românesti, care detine ... (vezi toată discuția)
Despre istoria romaniei POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Toţi romanii trebuie să cunoasca istoria adevarata a tarii lor. Iata un punct de vedere al doamnei prof. dr. Maria Luminiţa Rollé, de la Universitatea din ... (vezi toată discuția)