avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără permis?

Amenda penală este o condamnare ? Îmi pot ridica carnetul dacă primesc amenda penală? Mulțumesc Pt răspuns!
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:02, 14 Aprilie 2019
Amenda penala este o pedeapsa, nu este o "condamnare".
Pedeapsa este una, iar masura de individualizare a pedepsei, dupa caz condamnarea, este alta.
Spre exemplu, in cazul stabilirii pedepsei amenzii, daca sunt indeplinite conditiile, se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ceea ce nu este o condamnare, situatie in care discutia de mai sus trebuie reevaluata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan petreadriana95@yahoo.com petreadriana95@yahoo.com Ce se intampla daca tatăl meu a fost prins conducând autovehiculul cu o alcoolemie de 0,68 mg/l. Care sunt urmările ținând cont ca nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)