avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis Suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis Suspendat

Buna ziua,
In luna noiembrie 2018 mia fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.Am mers la judecatoria,am depus contestatie si am ridicat permisul de la politie in baza certificatului de grefa.In data de 20.03.2019 am avut termen final la proces si am pierdut.Intrebarea mea este daca nu predau permisul in 15 zile,dupa cele 90+30,120 de zile de suspendare pot circula din nou din a 122a zi?Suspendarea incepe sa curga din momentul in care hotararea ramane definitiva si irebocabila?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:58, 7 Ianuarie 2024
Suspendarea începe de drept, dacă ați predat permisul. Dacă nu, doar atunci când intimatul (poliția) se interesează de dosar. Așa că , păstratul permisului în buzunar nu te scapă de suspendare.
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
...............................
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Predare permis conducere suspendat dupa proces valentinBr valentinBr buna ziua, am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers ... (vezi toată discuția)