avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În 2016 am luat un credit de 88.000 de lei pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În 2016 am luat un credit de 88.000 de lei pentru concubinul meu, ca să cumpere mașini pe firma fratelui său. De 6 luni nu mai plătește ratele pentru că ne-am despărțit, dacă îl dau în judecată am șanse să câștig?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
In ian 2016 am facut un credit la BCR de 88.000 ron pe numele meu pentru concubinul meu. Si spun "pentru" deoarece lui i-am dat toti banutii, pana la ultimul, ca sa cumpere masini pe firma, firma care este a fratelui sau.
Din pacate, atunci nu am facut nici un act, nimic, deoarece eram impreuna. De 6 luni insa ne-am despartit iar el nu vrea sa mai achite deloc creditul, nici o rata, Mai are sa imi dea din credit 34.000 ron.
Daca intentez proces,credeti ca am sanse reale sa castig?
Mentionez ca el este angajat cu minimul pe economie la firma fratelui sau, eu aveam 1000 euro venitul net (atat imi era si indemnizatia de crestere copil in acea perioada), nu am luat bunuri prea multe pe numele meu ca sa necesite un asemenea imprumut, in schimb pe firma lui au aparut in decursul a vreo 3-4 luni masini. Unele cumparate cu factura pentru o suma mai mica decat realul , diferenta fiind achitata la negru....
Multumesc pentru timp.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:42, 28 Martie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt , dvs. ati imprumutat firma fratelui concubinului , operatiune juridica pentru care nu ati incheiat un contract de imprumut in forma scrisa.Trebuie sa faceti dovada acestei conventii.Mesajele SMS si de whatsapp pot fi asimilate unui inceput de dovada scrisa.Sanse sint dar aveti nevoie de un avocat care sa administreze corect probele si sa verifice ce contin acele recunoasteri.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca nu i-ati dat bani cash. Puteti demonstra ca s-au facut viramente din contul dvs in contul celalalt. Poate ca pe ordinul de plata ati scris ceva detalii tranzactie gen imprumut, etc.
Mergeti cu acele mesaje la un avocat, ele sunt inceput de dovada scrisa macar si va mai trebuie ceva probatoriu, inclusiv prezumtiile ajuta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri legale laura38038 laura38038 Buna ziua. In anul 2016 am cunoscut un baiat, am iesit o perioada dupa care nu am mai vorbit. Anul asta in februarie am reluat legatura si am inceput sa iesim. ... (vezi toată discuția)
Credit restant contractat "in numele" fratelui. consecinte? maria.r maria.r Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste opinii - doresc sa ajut si eu cu niste informatii o persoana in impas. Doamna la care locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat 400 ron unei cunostinte ggpar ggpar Am imprumutat suma de 400 ron unei cunostinte pt 2-3 zile. A trecut mai bine de 30 de zile si nu mi-a inapoiat bani. Ca dovada am un mesaj pe WhatsApp si un ... (vezi toată discuția)