avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au făcut contract de v-c cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au făcut contract de v-c cu clauză de întreținere cu fratele meu, care de 10 ani locuiește în UK și nu se achită de nicio obligație. Pot ataca acest act, având în vedere că eu îi îngrijesc și suport toate cheltuielile?

Buna seara. In urma cu 15 ani,parintii mei i-au facut fratelui meu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. De 10 ani locuieste cu sotia si cei doi copii in Anglia fara sa indeplineasca conditiile din contract: hrana,curatenie, ingrijire medicala...etc., acestea fiind suportate de catre mine. Uneori ,fratele meu nu le raspunde nici macar la telefon, de sunat parintii...nici nu se mai pune problema. Va rog , am o intrebare: pot ataca acest act? Mentionez ca parintii au nevoie de ajutor, sunt bolnavi,iar eu am ca si martori vecinii de pe scara ca ceea ce am scris este real. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calitate procesuala în promovarea unei acțiuni o au părinții dvs în calitate de beneficiari ai obligației de întreținere
Au toate sansele de castig ,discutați cu un av si demarati urgent procesul.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
IN TIMPUL VIETII, PARINTII POT VINDE ORICUI. iN CAZUL DVS. POATE AVEATI MAI MULTE SANSE DACA ERA ACT DE DONATIE CATRE FRATELE DVS. ADRESATI-VA UNUI AVOCAT SI INCERCATI, VA FI UN PROCES LUNG SI DIFICIL. SUCCES!
NU e nimic dificil trebuie făcută dovada ca fratele nu și a îndeplinit obligatia asumată prin contract.Doar părinții pot sa demareze această acțiune.

iconita a scris:

IN TIMPUL VIETII, PARINTII POT VINDE ORICUI. iN CAZUL DVS. POATE AVEATI MAI MULTE SANSE DACA ERA ACT DE DONATIE CATRE FRATELE DVS. ADRESATI-VA UNUI AVOCAT SI INCERCATI, VA FI UN PROCES LUNG SI DIFICIL. SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! mama și cu tata dețin o casa( parter+etaj 1+etaj ... Corina271 Corina271 Buna seara! Mama și cu tata dețin o casa( parter+etaj 1+etaj 2+pod) și vor sa lase toata casa fratelui meu eu sa nu primesc nimic. Noi suntem ambii copii ... (vezi toată discuția)
Doborarea actului de vanzare cumparare cu intretinere calinflorian calinflorian In 1991 parintii mei i`au facut fratelui act de vanzare cumparare cu intretinere pe 10 ani. In contract se specifica , ca ii intretine prin medicamente , hrana ... (vezi toată discuția)
Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)