avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Proces iesire din tara dupa cununia civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Proces iesire din tara dupa cununia civila

Ma gasesc intr-o situatie in care nu stiu cum sa procedez.
In august urmeaza sa am cununia civila si imediat dupa un concediu de 4 saptamani in UE. (2 saptamani in Spania, intoarcere in Romania pt un alt eveniment iar apoi inca 2 saptamani in Grecia).
Din cate am inteles pot iesi din tara cu pasaportul pana sa schimb buletinul, dar mi-e teama sa nu fie o problema din cauza perioadei indelungate.
Din ce am inteles pot folosi pasaportul cu vechiul nume in termen de 15 zile, dar imi este neclar daca e vorba de zile calendaristice sau zile lucratoare.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: claudiufulga , utilizator 21:03, 31 Martie 2019
In aceeasi situatie suntem si noi, doar ca noi plecam in SUA, avem luate biletele de avion pe numele vechi, care nu se mai pot schimba sub nicio forma.

Singura solutie este sa mergi cu pasaportul, asta daca nu ai apucat inca sa depui actele pentru noua CI.
Din momentul in care depui actele, am inteles ca se transmite noul nume de familie in baza de date si la vama ar observa diferenta de nume.

Daca afli ceva oficial, te rog spune-mi si mie.
Merci

Simona-Cristina a scris:

Ma gasesc intr-o situatie in care nu stiu cum sa procedez.
In august urmeaza sa am cununia civila si imediat dupa un concediu de 4 saptamani in UE. (2 saptamani in Spania, intoarcere in Romania pt un alt eveniment iar apoi inca 2 saptamani in Grecia).
Din cate am inteles pot iesi din tara cu pasaportul pana sa schimb buletinul, dar mi-e teama sa nu fie o problema din cauza perioadei indelungate.
Din ce am inteles pot folosi pasaportul cu vechiul nume in termen de 15 zile, dar imi este neclar daca e vorba de zile calendaristice sau zile lucratoare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport dupa casatorie Mihaelaa000 Mihaelaa000 Buna ziua! M am casatorit saptamana trecuta, mi am schimbat buletinul dar nu am timp sa schimb si pasaportul. Noi trebuie sa ne intoarcem in UK marti. Check in ... (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume bună ziua, am rezervare la avion și în grecia ... Andra ionescu Andra ionescu Schimbare nume Bună ziua, am rezervare la avion și în Grecia cu un proiect european pe numele dinaintea divorțului ,întrebarea mea ar fi dacă mai ... (vezi toată discuția)