am vrut sa scot de la cartea funciara planul topo pt o autorizatie iar topograful mi-a spus ca din schita este rupta exact partea mea de casa. bun am chemat topograful sa refaca masuratorile si asa a descoperit ca o bucata din teren imi apartie ea fiind pe numele strabunicii mele.
eu sunt mostenitor 3/4, 1/4 este tatal meu, si nu mai sunt mostenitori.
daca vand casa si terenul si la notar declar ca cedez si aceasta parte din teren, care figureaza pe numele strabunicii mele, este suficiet sau trebuie sa trec intai pe nume aceasta parte de teren si abia apoi pot vinde
precizez ca actele sunt foarte vechi este posibil ca la o succesiune sa se fi pierdut din vedere acest numar top
cum sa fac?
........... banuiesc ca o reintregire a masei partajabile, prin care sa urmariti adaugarea la masa partajabila si acest bun, fiind vorba de un teren. posibilitati sunt nenumarate, insa destul de complicate..... imi cer scuze ca nu am nervii necesari sa va raspund in ceea ce priveste pasii pe care tr sa-i urmati la liniuta.
In primul rand trebuie rezolvata problema succesiunii! Dupa ce rezolvati aceasta problema la un notar public , abia dupa aceea veti putea face trecerea pe rolul fiscal ,cadastrul , intabularea si vanzarea acelei proprietati!
Succes!
=D>
Rectificare topo
arina24
Buna ziua,
Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine:
Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)