avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract prestari servicii

buna ziua,

In cadrul unei Asociatii de Proprietari se poate incheia contract de prestari servicii pentru Administrator? si daca da, ce se va retine lunar?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 11:58, 29 Martie 2019
Daca este persoana fizica singura modalitate este Contractul individual de munca.
MULTUMESC.
Daca are PFA da, se poate.

Daca nu, atunci doar CIM.
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Administratorul de imobil-conform dispozitii in vigoare poate exercita responsabilitatile in temeiul CIM daca este persoana fizica sau contract de administrare daca este persoana juridica
Daca o persoana care detine atestatul de administrator are PFA, poate fi angajat cu contract de prestari servicii, nu este necesar/obligatoriu CIM.

PFA nu este persoana juridica.

"Art. 63.

(2) În scopul administrării și întreținerii condominiului, asociația de proprietari încheie contracte în numele proprietarilor cu persoane fizice, persoane fizice autorizate sau cu persoane juridice cu obiect de activitate administrarea condominiilor, înființate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Art. 64.

(1) Administrarea condominiului poate fi realizată de către persoane fizice, persoane fizice autorizate, sau persoane juridice specializate, autorizate conform legii.

(4) Administratorii sunt angajați pe bază de contract individual de muncă sau contract de prestări servicii, cu respectarea prevederilor legale în vigoare."
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
I0nutz83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cat se indexeaza in 2023, tinind cont de inflatie, suma platita ... Gelu1961 Gelu1961 Cu cat se indexeaza in 2023, tinind cont de inflatie, suma platita lunar Administartorului pentru o scara de bloc? Acesta este angajat cu contract pentru ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari pfa sau angajat cu cim nicusan nicusan Un administrator asoc loc cu contract indiv de munca cu timp partial preseaza presedintele asoc sa ii dea aviz pt PFA. Problema tb discutata in adunarea ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii administrator noua lege a asociatiilor de proprietari 2018 ovidiu59 ovidiu59 Buna Ziua Conform noii legi intrate in vigoare se specifica urmatoarele: Asociațiile de proprietari vor putea să angajeze administratori de bloc fie în ... (vezi toată discuția)