avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa si plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa si plata salariilor

buna ziua. puteti va rog sa imi spuneti care este locul pe care il ocupa salariul angajatului in prioritatile unei firme in insolventa? directorul firmei care nu ne-a mai platit salariile de 3 ani ne-a comunicat ca suntem inscrisi in masa credala. noi nu am semnat nimic in acest sens. este corect? multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina1307 , utilizator 19:50, 28 Martie 2019
Locul III il ocupa ...

Legea 85/2014
art.161
Creanțele se plătesc, în cazul falimentului, în următoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezentul titlu, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea și administrarea bunurilor din averea debitorului, pentru continuarea activității, precum și pentru plata remunerațiilor persoanelor angajate potrivit prevederilor art. 57 alin. (2), art. 61, 63 și 73, sub rezerva celor prevăzute la art. 140 alin. (6);
2. creanțele provenind din finanțări acordate potrivit art. 87 alin. (4);
3. creanțele izvorâte din raporturi de muncă;
.......
Creanțele salariale sunt creanțele ce izvorăsc din raporturi de muncă și raporturi asimilate între debitor și angajații acestuia. Aceste creanțe sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creanțe de către administratorul judiciar/lichidatorul judiciar.
este o firma in insolventa, nu faliment. nu stiu daca e relevanta diferenta - dar fac precizarea, oricum. si este corect ce ni s-a spus - faptul ca suntem DEJA inscrisi in masa credala? multumesc!
V-am dat raspunsul mai sus cu privire la inscrierea la masa credala ...puteti verifica daca este asa sau nu.
asa e cu nepriceputii - acum am inteles! :) multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante angajat in cazul insolventei SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire? Am fost angajata la o firma care acum este in insolventa (procedura este aproape finalizata). ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul forteaza demisia androidu androidu Buna seara. Prietenul meu a fost ngajat la o firma de paza care a dat faliment, el agent de paza la o firma unde avea postul, noua firma de paza la preluat la ... (vezi toată discuția)