Buna, sunt presedintele unei asociatii si as dori radierea ei. Suntem 5 membri in consiliul director, iar 2 dintre ei sunt plecati definitiv din tara, deci nu pot fi prezenti in cazul in care e nevoie - nici nu stiu daca e. Nu exista bunuri, doar un cont bancar care e pe 0, iar pe anul trecut nu a existat nici un fel de activitate. Avand in vedere ca doar eu sunt interesata de dizolvarea asociatiei (celorlalti nu le pasa deloc), eu o sa suport si costurile, deci as vrea sa fac asta cu o nevoie minima de implicare de la ceilalti membri si cu cele mai mici costuri. Multumesc!
Nu ati scris intrebarea. Daca vreti sa radiati asociatia, trebuie sa respectati ce scrie in Actul constitutiv si in Statut cu privire la radiere. Sa verificati in ce conditii se poate dispune radierea.
Adunarea Generala e cea care poate decide dizolvarea asociatiei, nu conteaza daca si ce vrea Consiliul Director. Daca acesta nu mai e functional trebuia deja sa convocati AG pentru a face alegeri pt noi membri in CD ca sa poata functiona sau, daca nu se mai doreste de catre membrii actuali, si nici nu se pot sau nu se doreste sa se atraga noi membri, sa se decida dizolvarea. Dizolvarea nu o poate decide nici presedintele nici Consiliul Director. Oricum legea va obliga sa faceti sedinta de AG o data pe an, si trebuia sa o faceti pana in 30 aprilie pt a aproba situatiile financiare anuale pe 2018 ce trebuiau depuse la ANAF. Daca ati avut deja sedinta de AG mai faceti o sesiune extraordinara avand pe ordinea de zi dizolvarea asociatiei....
Control asociatie
haller
Buna ziua,
1. Cum se poate cere un control/audit in legatura cu cheltuielile unei Asociații de părinți din cadrul unei scoli.
2. Cum se schimba ... (vezi toată discuția)