avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA- achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA- achizitie intracomunitara

Buna ziua. Ma confrut cu urmatoarea situatie. In luna mai 2018 sociatatea a facut o achizitie intracomunitara (autoutilitara de 3500 capacitate cilindrica). La vremea respectiva administratorul a zis ca o foloseste doar in interesul firmei, asa ca am dedus in totalitate tva-ul (taxare inversa) urmand ca dansul sa imi faca in fiecare luna foi de parcurs. Problema este ca din foile de parcurs facute nu prea reiese ca autoutilitara este folosita doar in interesul firmei, adica nr de kilometri finali de la ultima foaie de parcurs nu este acelasi cu nr de kilometri de la care se porneste pe urmatoarea foaie de parcurs, chiar mai mult, incet, incet a renuntat sa le mai faca si pe astea. Cum ma sfatuiti sa fac acum, la aproape un an, pentru ai deduce doar 50% tva-ul la achizitia masinii?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 15:30, 29 Martie 2019
In primul rand trebuie sa vedeti cat este masa totala maxima autorizata. Daca aceasta depaseste 3.500 kg lasati lucrurile asa, nu faceti nimic. Daca aceasta masa este sub 3.500 kg, stornati acum 50% din tva-ul dedus. (635=4426 cu 50% din tva dedus ). Alta solutie nu cred ca exista.
Masa totala maxima autorizata este 3500 kg. Am scris eu gresit, capacitate cilindrica.
Asta inseamna ca suntem in cazul in care masa totala nu depaseste 3.500 kg !. Nu vad alta solutie decat sa stornati acum 50% din tva-ul dedus in mai 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis categoria b,pentru tractor si mopede 2013 ContSters281842 ContSters281842 ESTE PERMIS CONDUCEREA PE DRUMURILE PUBLICE A UNUI TRACTOR RUTIER CU UTILAJE AGRICOLE,S-AU CU REMORCA,SI CONDUCEREA SCUTERELOR CU CAPACITATEA CILINDRICA DE ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea tva la autovehicule sabinjidanu sabinjidanu Buna ziua as dori sa cumpar un autovehicul second hand fabricatie 2011 in leasing pe firma mea de la o firma care l-a cumparat in leasing si a dedus TVA-UL pt ... (vezi toată discuția)