avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exceptia prescriptiei dreptului material la actiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exceptia prescriptiei dreptului material la actiune

Am primit urmatoarea solutie intr-un proces cu o cunostinta care a profitat de lipsa mea din tara si contra unei sume de aprox 1800 eur,a incheiat cu parintele meu{care a decedat in martie 2018 } o Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui ap.cu trei camere pe litoral in anul 2012,cu termen de perfectare a documentelor in 2015,iar acum m-au chemat in judecata pentru ca judecatoria sa pronunte o Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.---RESPINGE CA NEFONDATA EXCEPTIA PRESCRIPTIEI DREPTULUI MATERIAL LA ACTIUNE. STABILESTE TERMEN DE JUDECATA LA DATA........... CALE DE ATAC ODATA CU FONDUL CAUZEI.
Mentionez ca avocatul care ma reprezinta,in urma unei cereri de bunuri din locuinta care pretindeau ca le-au achizitionat ei ,la care eu nu m-am opus desi nu au documente de achizitie pe numele lor,am fost de acord sa le ridice ,nu stiu de ce a facut Cerere de exceptie a prescriptiei dreptului material la actiune .
Ce reprezinta solutia data de instanta ???
Bună seara,

Avocatul dvs ă ridicat o excepție pentru a respinge acțiunea reclamantului, inteleg ca dvs sunteti pârât.
Cred ca a vrut să indice instanței ca e prea tarziu pentru perfectarea actelor însă există o decizie de la iccj privitor la această chestiune care spune că, termenul de prescripție se suspenda dacă reclamantul ă intrat în posesia bunului.

editat : citare mesaj anterior
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca sunteti parat, avocatul si -a facut treaba si a invocat o exceptie in interesul dvs procesual asa ca stati linistit.
.
Da sunt parat in dosar,ei veneau in concediu in Romania,stateau aprox o saptamana pe litoral ,apoi mergeau undeva pe langa Vaslui,dar aveau pretentia ca sunt proprietarii apartamentului ,ca il intretineau pe tatal meu....eu locuiesc impreuna cu familia undeva in nordul tarii,dar trimiteam bani unchiului meu pentru ai cumpara cele necesare traiului,pt ca tata era bolnav si consuma alcool Ei au profitat de situatie si l-au ademenit cu 7000 lei in 2012,de a semnat acea promisiune de vanzare cumparare pe care niciuna dintre parti nu a respectat-o ,iar eu am aflat dupa decesul tatalui meu,cand m-au chemat in judecata In fine tot se va sfarsi aceasta hartuire,e prima data in viata mea cand am intrat intr-un Tribunal,
Multumesc,dar nu am umblat prin justitie,nu inteleg asemenea exprimari,nu stiu daca e de bine sau de rau
E de bine că s-a invocat. E de rău că s-a respins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare LIA_MAX LIA_MAX AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta de 3 ori r111 r111 #-o Va rog sa ma lamuriti in privinta unei probleme foarte complicate- In anul 2007, am cumparat o casa cu credit ipotecar obtinut de la BRD. Din ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare - cumparare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna Ziua. In cursul anului 2008, bunicul meu a promis vanzarea unei suprafete de 5 ha teren arabil unei persoane, care se angaja s-a intocmeasca documentatia ... (vezi toată discuția)