avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Daca in timpul indemnizatiei de crestere a copilului se fac venituri mai mari decat limita legala, indemnizatia trebuie restituita integral, pentru toata perioada in care a fost primita sau doar lunile in care s-au facut veniturile respective? Daca se suspenda in conditiile expuse mai sus ma mai incadrez sa iau stimulent. Mentionez ca doar o luna am depasit suma si apoi am încheiat colaborarea cu firma.Ms!
Cel mai recent răspuns: GhenoiuAlina , utilizator 19:42, 30 Martie 2019
Trebuie restituita integral, pentru lunile in care s-au facut veniturile respective.
Am inteles! Deci daca doar intr-o luna s-au facut, restitui suma doar pe luna respectiva. Si ma mai incadrez sa iau stimulentul de insertie?Sau pot face ceva sa reiau indemnizatia?
Renuntati la indemnziatie si primiti stimulent de insertie care nu tine cont de valoarea veniturilor realizate.
Va multumesc frumos!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil diana16_ela diana16_ela Am si eu o nelamurire...eu acum sunt in concediu de crestere a copilului...am optat pt 2 ani...dar m-am gandit daca pot sa ma intorc la lucru cu program de 4 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului ioanaiacobas ioanaiacobas Buna ziua Eu sunt in concediu de crestere a copilului, dar doresc sa imi reiau activitatea incepand cu 1.01.2013. In acest caz beneficiez de stimulent de ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul indemnizatie concediu crestere copil ancal23 ancal23 Buna ziua, In data de 03.02.2016 am intrat in concediu prenatal, urmand ca la sfarsitul lui Martie sa se nasca cel de-al doilea copil. Am mai multe ... (vezi toată discuția)