Buna ziua, Ma aflu inscris la un curs CNFPA. Formatorul este intr-un MLM si obliga oamenii prin Hipnoza Directiva si NLP sa cumpere produsele. Efectiv simt ca din momentul in care am fost la curs ca mi-a scazut concentratia aproape la jumate. Cum pot sa ma apar neavand marotri. Cu camere de la spyshop pot sa o inregistrez audio video. Si apoi sa o folosesc intr-un proces? Doresc sa o dau in judecata efectiv nu pot sa accept aceasta pierdere de a o plati fara a mai primi diploma. Cum pot sa o constrang sa ma respecte am fost la firma si mi-au zis ca sa stau linistit ca oricum trecem toti doar ca ne streseaza sa invatam. Eu stiu ce am de facut. Insa nu mai pot de la stres care ar fii pasii urmatori.
"Înregistrarea audio obținută cu ajutorul telefonului mobil nu poate fi admisă ca probă în procesul civil în condițiile în care, la momentul înregistrării, persoana cu care se discuta nu a avut cunoștință de faptul că este înregistrată.
Potrivit dispozițiilor art. 255 din noul Cod de Procedură Civilă, coroborate cu dispozițiile art. 341 noul Cod de Procedură Civilă, benzile de înregistrare a sunetului constituie mijloace materiale de probă admisibile, doar dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri, condiții pe care nu le îndeplinește înregistrarea audio, cât timp a fost realizată fără acordul persoanei înregistrate. (Tribunalul Neamț, Decizia civilă nr. 232/7 februarie 2017, www.rolii.ro)
Probe in civil
cuziamusia
ce art de lege califica si controleaza admiterea in procesele civile a probelor de tipul, informatie pe suport modern, electronic (CD, card memorie, flash ... (vezi toată discuția)