avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara?
Daca cer executarea silita imobiliara trebuie sa identific inainte acel imobil?
Si daca initializez inainte numai poprirea si daca observ ca nu are nici un efect nici dupa validarea sa mai pot sa cer executarea silita imobiliara?
Ma refer la o persona fizica
Am uitat sa zic ca tertul poprit este in insolventa si deci nu am ce executa iar executarea silita se prescrie dupa 3 luni.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2009
ContSters112624, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 22 Noiembrie 2009
Se poate cere, in vederea recuperarii unei creante inscrise intr-un titlu executoriu si depusa la un executor judecatoresc toate cele trei forme de poprire: mobiliara, imobiliara si poprire.
In cazul in care nu exista lichiditati in conturi, veti face o completare la cererea initiala si veti spune ca intelegeti sa cereti executarea debitorului prin urmarire imobiliara.Daca nu cunoasteti unde se afla imobilul, executorul va obtine informatii despre acesta atat la finante cat si la cartea funciara.
Nu mi-e clar ce ati vrut sa spuneti despre prescrierea in trei luni a executarii silite.
Pentru poprire, puteti cere validarea popririi in trei luni, daca tertul poprit a fost de rea credinta.
perimarea intervine la imlinirea unui termen de 6 luni de la ultimul act intocmit de executor in dosar.
Daca faceti revenire la executor inainte de implinirea termenului de 6 luni, titlul e valabil, pana cand executorul epuizeaza toate caile de executare.
Ce trebuie facut daca acesta are un imobil in spatiul u.e?
Pentru a fi executat silit acel imobil din UE trebuie sa aveti un Titlu executoriu european, potrivit Regulamentului (CE) nr. 805/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 aprilie 2004 privind crearea unui titlu executoriu european pentru creanţele necontestate.
Prevederile acestui Regulament sunt obligatorii şi pentru România, dispoziţiile pe care le conţine având un caracter obligatoriu în integralitatea lor aplicându-se cu prioritate faţă de legislaţia naţională.
mos_daniel a scris:

Si cum se obtine acesta?
Este dificila procedura?
Mai ales doar daca stiu numai tara unde se afla imobilul
Trebuie repetata toata procedura de la inceput?
Pentru a fi certificată ca titlu executoriu european, la cererea adresată în orice moment instanţei de origine de către creditor, hotărârea judecîtorescă privind o creanţă necontestată pronunţată într-un stat membru, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
- hotărârea este executorie în statul membru de origine;
- hotărârea nu este incompatibilă cu dispoziţiile în materie de competenţă prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 44/2001 capitolul II secţiunile 3 şi 6;
- procedura judiciară din statul membru de origine a îndeplinit cerinţele prevăzute de capitolului III în cazul unei creanţe necontestate în sensul articolului 3 alineatul (1) literele (b) sau (c) din Regulament;
- hotărârea a fost pronunţată în statul membru în care debitorul îşi are domiciliul în sensul articolului 59 din Regulamentul (CE) nr. 44/2001, în cazul în care este vorba de o creanţă necontestată în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (b) sau (c) din Regulament sau în cazul în care aceasta se raportează la un contract încheiat de o persoană, consumatorul, pentru o utilizare care se poate considera ca fiind străină de activitatea sa profesională ori în care debitorul este consumatorul.

Competenţa privind certificarea titlurilor executorii revine primei instanţe în cazul în care titlul executoriu îl constituie o hotărâre judecătorească.
Certificatul se eliberează creditorului şi se comunică, în copie, debitorului.

În vederea punerii în executare a unui titlu executoriu european, creditorul trebuie să furnizeze autorităţilor însărcinate cu executarea din statul membru de executare:
– copie de pe hotărâre;
– copie de pe certificatul de titlu executoriu european;
– după caz, o transcriere a certificatului de titlu executoriu european sau o traducere a acestuia în limba oficială a statului membru de executare, traducere ce trebuie certificată pentru conformitate de o persoană autorizată în acest sens în unul din statele membre.

Alte discuții în legătură

Somatie de plata europeana ENGFULL ENGFULL buna ziua sunt novice in legislatie dar mai ales in practica \"europeana \" in schimb ma confrunt cu diverse dosare cu \"straini \" in principal de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului de executare european vilbuc vilbuc Am obtinut o hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie in urma respingerii cererii in anulare la hotararea data pe legea 119/ 2007. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui titlu executoriu european desirelia75 desirelia75 care sunt pasii ce trebuie urmati in urmatoarea situatie : am o hot definitiva si irevocabila prin care fostul sot e obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)