avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata Cass pentru depasire plafon venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata Cass pentru depasire plafon venituri din dividende

Buna ziua. Am o intrebare si pana acum nimeni nu a stiut sa ma lamureasca exact. Cazul meu: am venituri din dividende (obtinute din cumparare actiuni la bvb) pt anul 2018 in jur de 38000, ceea ce inseamna ca depasesc plafonul de 22800, dar pierderea neta din vanzarea actiunilor este de 20000, deci daca le scad raman sub plafon si nu trebuie platit CASS-ul. Altii zic ca nu se scade pierderea din investitia la bursa, adica daca am dividende 23000 si pierdere de 1000000 din investitii la bursa, tot ar trebui sa platesc Cass, ca sunt venituri separate. Eu am citit in codul fiscal la art 170: " Încadrarea în plafonul anual de cel puțin 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere a declarației prevăzută la art. 120 se efectuează prin cumularea veniturilor prevăzute la art.155 alin. (1) lit. b) - h) ...", deci in codul fiscal apar la aceeasi categorie, deci logic ar trebui cumulate si in cazul acesta nu m-as incadra, eu am realizat aceasta pierdere prin vanzarea actiunilor care mi-au adus venitul respectiv la dividende. Multumesc si astept si parerea dvs in acest caz.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:56, 1 Aprilie 2019
Ca sa vedeti daca trebuie sau nu sa platiti cass in acest an, de exemplu, veti avea in vedere câştigul din investiţii din tranzactiile inregistrate in acest an asa cum este el trecut in fisa de cont primita de la broker.
Doar la calculul impozitului pe venit se tine cont si de pierderea din tipul anului dar si de pierderea pe care o aveti de recuperat din anii anteriori, daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Dividendele in declaratia unica . doruioantrandafir doruioantrandafir Buna ziua . Avand in vedere : -art.155 al.1 lit.g CF ; -art.170 al.1 , 2 si 4 CF ; -art.174 al.3 CF ; -si mai ales art.174 al 10 si al.13 C.F. ; -pct.73 ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe pentru tranzactii pe bursa md20 md20 Buna ziua, As dori sa stiu ce contributii trebuie platite in cazul in care se obtin venituri din tranzactii pe bursa (forex, actiuni) si nu exista nicio ... (vezi toată discuția)