avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. Ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți?

Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare cumparare prin donare cu usufruct.Intrebarea este poate fi atacata de ceilalti nepoti? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,daca se poate un sfat ce este mai bine sa fac ca si acte(donatie s-au vanzare cumparare) idea este ca s-au dus la un notar si le-au spus sa aduc certificatul de nastere al mamei sa dovedesc ca sunt nepoata de la sora.Va rog un sfat ce este cat de cat sigur ca si acte.
Va multumesc
O zi frumoasa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce vreti dvs. Depinde ce vrea matusa. Variante sunt. Dar ce vreti dvs de fapt? Cel mai bun act este cel care reflecta vointa reala a partilor. Nu exista acte mai sigure, mai putin sigure, cel mai sigure.
Vrea matusa bani sau nu? Ii dati bani sau nu? Daca da, faceti vanzare.
Daca matusa vrea sa va dea imobilul cadou, faceti donatie.
Daca matusa vrea sa va dea imobilul cadou si sa ramana si in casa, faceti donatie cu uzufruct viager.
Daca matusa vrea sa o ingrijiti pana la deces, faceti contract de intretinere.
Orice varianta e buna. Matusa nu are mostenitori rezervatari (copii, sot, parinti), care sa solicite reductiunea donatiei.
Rudele sotului nu conteaza. Nici macar nu sunt rude, ci afini.

Nu doreste bani,pur si simpu vrea sa am grija ei si a sotului.
Multumesc
Atunci incheieti un contract de intretinere.
II ingrijiti pe amandoi pana la deces, in schimbul casei.
Buna ziua,vor sa fac act de donatie dar dupa ce ei nu vor mai fi ce se va intampla cu aceea casa dar vor veni si nepoti din partea unchiului?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Donație/testament apartament Apartament2018 Apartament2018 Buna ziua As aprecia daca puteți sa îmi dați un sfat concret in situația următoare. Vreau sa donez( deoarece din câte inteleg, contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)