avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua, am avut o relatie concubinaj in Italia care a durat 2 ani rezultand un copil. Recent ne am despartit, copilu a ramas la el obligandu ma sa ma intorc in Romania... Acum sunt in Austria la munca si as vrea sa stiu cum imi pot lua copilul de la el pentru a l aduce aici...
În situația în care minorul este în străinătate nu veți putea introduce acțiunea în România, deoarece este competentă doar instanta unde are domiciliu minorul. EXCEPȚIE face divorțul cu minori, pentru ca în cazul în care sunteți căsătoriți și dvs locuiți in România, atunci puteți introduce acțiunea la instanta din circumscripția teritoriala unde aveți dvs domiciliul. ART 914 cpc



editat- pentru a raspunde, apasati pe butonul " raspunde", nu pe ' citeaza", multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor parinti necasatoriti alexandraalbu alexandraalbu BUNA SEARA .PROBLEMA MEA ESTE UN PIC MAI COMPLICATA .IN URMA UNU CONCUBINAJ, AM UN BAIETEL DE APROAPE 3 ANISORI.COPILUL L-AM NASCUT IN ITALIA SI ARE RESEDINTA ... (vezi toată discuția)
Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare nicola123 nicola123 buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se ... (vezi toată discuția)