avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exista dreptate?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exista dreptate?

Buna ziua. Am avut un proces in care "ma lupt" pt pensia alimentara a copilului meu. Am castigat in parte procesul insa facut apel pt cheltuielile de judecata, pe motiv ca nu am prezentat chitantele in timpul audierilor, ci la 5 minute dupa, cand avocata lui nu mai era in sala. Tin sa precizez ca in chemarea in judecata am cerut si acele cheltuieli. I s-a admis apelul si, mai mult decat atat, trebuie sa ii achit eu lui cheltuieli de judecata. Este corect asa ceva?
Avocata pe care am avut-o a sustinut ca exista un articol de lege in care este specificat ca dovezile cheltuielilor trebuiesc depuse in ziua audierilor, nu neaparat in timpul acestora.
Traim intr-o tara in care nu mai exista dreptate. Cu o hotarare judecatoreasca data de mai bine de 10 ani, cu 2 plangeri penale si una civila, pt ca niciodata nu a achitat nimic, am primit raspunsuri care sunt numai in favoarea lui, in conditiile in care cresc copilul singura si am dovedit acest lucru. Nu mai stiu ce sa mai fac,..
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:16, 4 Aprilie 2019
Buna ziua,
Chitanta cu cheltuieli se depune IN TIMPUL PROCESULUI nu dupa, nici macar la 5 minute.
Asa e legea.
Doamna avocat a gresit!
Pensia inteleg ca ati castigat-o deci justitia este CORECTA!
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cheltuielile puteau fi cerute pe cale separată sau în timpul dezbaterilor .Intrebarea dvs este retorică ,în cadrul fiecărui proces partea care pierde are impresia ca s a comis o nedreptate.
Art. 452. Dovada cheltuielilor de judecata
"Partea care pretinde cheltuieli de judecata trebuie sa faca, in conditiile legii, dovada existentei si intinderii lor, cel mai tarziu la data inchiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei."
Avocata pe care am avut-o la fond, m-a lasat balta cu cateva ore inainte de termen. Mi-a spus sa imi iau chitanta de la secretara Baroului si sa o prezint. Emotionata de cele intamplate, am iesit pana la usa si m-am intors, doamna Presedinta acceptand chitanta.
Asa cum scrie in articolul de lege, spune ca cel tarziu la data inchiderii dezbaterilor. ...
Vi se pare ca sunt nedreapta cerand ca tatal copilului sa isi asume responsabilitalile fata de copil? Doua plangeri penale in decursul a 10 ani, in care am primit raspuns ca fapta nu a fost savarsita cu intentie, el inregistrand venituri, si platind maxim un an si jumatate puse cap la cap lunile in care a platit. E nedrept sa cer ca pensia alimentara sa fie raportata la venitul lui? Am ajuns sa cer in instanta pt ca de bunavoie a refuzat sa plateasca, existand deja o hotarare judecatoreasca de sine-statatoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chitanta de cheltuieli trebuia depusa pana la inchiderea dezbaterilor, sanctiunea depunerii ei ulterior fiind neluarea in seama potrivit disp.art.394 al.3 c.proc.civ.
Art. 394
Închiderea dezbaterilor în fond

(1) Când consideră că au fost lămurite toate împrejurările de fapt şi temeiurile de drept ale cauzei, preşedintele închide dezbaterile.

(2) Dacă va considera necesar, instanţa poate cere părţilor, la închiderea dezbaterilor, să depună completări la notele întocmite potrivit art. 244. Părţile pot depune aceste completări şi în cazul în care acestea nu au fost cerute de instanţă.

(3) După închiderea dezbaterilor, părţile nu mai pot depune niciun înscris la dosarul cauzei, sub sancţiunea de a nu fi luat în seamă.


Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor mihai03 mihai03 Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată Narcisa_ Narcisa_ În actiunea de chemare in judecata s-a cerut obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecata. Au existat mai multe termene de judecată, apoi la ... (vezi toată discuția)