avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua. Daca contractul meu de munca a expirat in ziua in care am nascut,angajatorul ma poate concedia sau este obligat să imi prelungească contractul pana la împlinirea vârstei de 2 ani ai copilului? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Schiopan Bianca Maria , utilizator 16:26, 5 Aprilie 2019
Niciuna din cele doua situatii nu sunt posibile, deoarece:
1. C.i.m. a incetat de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat. (art56 alin.1 lit.i C.mun.). Prin urmare, nu poate fi vorba despre concediere.

2. Nu exista niciun text delege care sa-l oblige pe angajator sa decida prelungirea duratei c.i.m.
Si in aceasta situatie cum voi putea primi indemnizația pt creștere copil? Adica voi beneficia de aceasta?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC este conditionata de faptul ca în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.
Si daca angajatorul nu mi-a prelungit c.i.m atunci când inca eram in medical? Ce pot face in aceasta situatie? Menționez ca acum mă aflu în concediu postnatal(de la data de 01 a acestei luni),c.i.m expirand in data de 06.03.2019
Daca nu vi s-a prelungit durata, atunci c.i.m. a incetat de drept.

Dvs nu aveti un exemplar de pe actul aditional?

Alte discuții în legătură

Cim determinat la gravida Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! am o angajata cu cim determinat pe 6 luni, urmând sa-i expire luna acesta pe 22. In luna noiembrie a anuntat ca este insarcinata. cum se ... (vezi toată discuția)
Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata deea_seer deea_seer Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un rasuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata de la data 16.03.2015 pana la data de ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal, o conditie pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului? Amaliaenescu Amaliaenescu Buna ziua! In Decembrie voi naste al doilea copil, iar din motive personale as vrea sa imi dau demisia luna aceasta (precizez ca sunt angajata la actualul ... (vezi toată discuția)