Buna ziua ! am o angajata cu cim determinat pe 6 luni, urmând sa-i expire luna acesta pe 22. In luna noiembrie a anuntat ca este insarcinata. cum se procedeaza? CIM inceteaza de drept ? i-am propus sa mearga la somaj ,dar nu stiu daca acolo poate lua indemnizatia de crestere copil... sunt un pic in ceata. multumesc
C.i.m. inceteaza de drept, daca nu se va decide prelungirea duratei.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC este conditionata de faptul ca în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.
la compania anterioare are 7 luni si la noi 6 luni, face 13 luni venituri din salarii. multumesc
ce se intampla daca aduce un medical cu data inceput inca cim activ si data terminare dupa cim incetat ( ea mentionand ca nu se simte bine si ar veni cu medical ). fs deconteaza cat mai este activ ? si diferenta?de unde isi ia dif de bani.?