avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim determinat la gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim determinat la gravida

Buna ziua ! am o angajata cu cim determinat pe 6 luni, urmând sa-i expire luna acesta pe 22. In luna noiembrie a anuntat ca este insarcinata. cum se procedeaza? CIM inceteaza de drept ? i-am propus sa mearga la somaj ,dar nu stiu daca acolo poate lua indemnizatia de crestere copil... sunt un pic in ceata. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 11 Decembrie 2018
C.i.m. inceteaza de drept, daca nu se va decide prelungirea duratei.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC este conditionata de faptul ca în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
la compania anterioare are 7 luni si la noi 6 luni, face 13 luni venituri din salarii. multumesc


Ioana Iordache a scris:

la compania anterioare are 7 luni si la noi 6 luni, face 13 luni venituri din salarii. multumesc

ce se intampla daca aduce un medical cu data inceput inca cim activ si data terminare dupa cim incetat ( ea mentionand ca nu se simte bine si ar veni cu medical ). fs deconteaza cat mai este activ ? si diferenta?de unde isi ia dif de bani.?
In situatia asta , concediul medical va fi preluat de Casa de Asigurari pentru perioada de dupa incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida -cim determinat Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! am o angajata cu cim determinat pe 6 luni, urmând sa-i expire luna acesta pe 22. In luna noiembrie a anuntat ca este insarcinata. cum se ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Schiopan Bianca Maria Schiopan Bianca Maria Buna ziua. Daca contractul meu de munca a expirat in ziua in care am nascut,angajatorul ma poate concedia sau este obligat să imi prelungească contractul ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal, o conditie pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului? Amaliaenescu Amaliaenescu Buna ziua! In Decembrie voi naste al doilea copil, iar din motive personale as vrea sa imi dau demisia luna aceasta (precizez ca sunt angajata la actualul ... (vezi toată discuția)