avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensii cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensii cu handicap

Buna ziua, am un băiat de 29 de ani care prezintă simptome de schizofrenie, nu vrea sa meargă la medic, care este procedura
pentru a obține o pensie de boala tot restul vieții. Schizofrenia fiind o boala care nu poate fii vindecata niciodată, din câte am citit, trebuie sa aibe un certificat de handicap și pe urma se poate obține o pensie pe viața??
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:08, 3 Aprilie 2019
Nu exista pensie de handicap.
Exista pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap.
Cdele doua se pot cumula.

Detalii pensie de inva.liditate:

[ link extern ]

Detalii indemnizatie de handicap:


[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? MHT RICA MHT RICA Buna poate o persoana sa aiba pensie de handicap si pensie de boala? adika 2 pensii. MUltumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)