avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Îmi este interzis prin lege să fiu profesor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Îmi este interzis prin lege să fiu profesor universitar dacă am absolvit o facultate la distanță?

Urmează să devin studentă la o facultate pe care plănuiesc să o termin în regim la distanță. După masterat și doctorat, există vreo lege care să-mi interzică să devin profesor universitar în cadrul facultății respective, date fiind aceste condiții?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
aware, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 4 Aprilie 2019
NU! nu exista asemenea lege dar ca sa deveniti profesor universitar aveti MUUUUUUUUUUUUUUUUULT de invatat si muuuuuuuuuulte examene de dat.
Nu există un act normativ care să va interzică să deveniti profesor universitar în cadrul facultății respective....

Vedeti :
Legea educației naționale nr. 1 din 5 ianuarie 2011
[ link extern ]

art. 285
(1) În instituțiile de învățământ superior funcțiile didactice sunt:
a) asistent universitar;
b) lector universitar/șef de lucrări;
c) conferențiar universitar;
d) profesor universitar.

art.301
(1) Pentru ocuparea funcției didactice de asistent universitar sunt necesare obținerea statutului de student-doctorand sau deținerea diplomei de doctor, precum și îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcției, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiții de vechime, conform legii.

(2) O persoană care nu a obținut o diplomă de doctor nu poate ocupa funcția de asistent universitar într-o anumită instituție de învățământ superior pentru o perioadă cumulată mai mare de 5 ani. La împlinirea acestui termen, contractul de muncă al persoanei în cauză încetează de drept.

(3) Condițiile minimale pentru ocuparea funcției didactice de lector universitar/șef de lucrări sunt următoarele:
a) deținerea diplomei de doctor;
b) îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcției, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiții de vechime, conform legii.

(3^1) În cazul specialiștilor cu valoare științifică și profesională recunoscută în domeniu, invitați în calitate de cadre didactice asociate, nu sunt aplicabile prevederile alin. (3) lit. a).

(4) Condițiile pentru ocuparea funcției didactice de conferențiar universitar sunt următoarele:
a) deținerea diplomei de doctor;
b) îndeplinirea standardelor minimale pentru ocuparea funcției de conferențiar universitar, standarde aprobate conform art. 219 alin. (1) lit. a);
c) îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcției, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiții de vechime, conform legii.

(5) Condițiile pentru ocuparea funcției didactice de profesor universitar sunt următoarele:
a) deținerea diplomei de doctor;
b) deținerea calității de conducător de doctorat;
c) îndeplinirea standardelor minimale pentru ocuparea funcției de profesor universitar, standarde aprobate conform art. 219 alin. (1) lit. a);
d) îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcției, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiții de vechime, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent master angajare la facultate zzanetta zzanetta Am absolvit masterul si doresc sa ma angajez la facultate,dar zice ca nu se poate pana nu fac doctoratul.Stie cineva ceva in acest sens? (vezi toată discuția)
Studii doctorale marcygmihai marcygmihai legea educatiei nationale 2011: Art. 301. - (1) Pentru ocuparea functiei didactice de asistent universitar sunt necesare obtinerea statutului de ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de obligativitatea doctoratului in invatamantul superior catser catser Buna ziua. Sunt Asistent lao universiatate din Romania. Recent am aflat ca trebuie pana in Februarie sa am titlul de doctor in domeniul meu. Nu cred ca o ... (vezi toată discuția)