avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absolvent master angajare la facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absolvent master angajare la facultate

Am absolvit masterul si doresc sa ma angajez la facultate,dar zice ca nu se poate pana nu fac doctoratul.Stie cineva ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 12 Iulie 2013
Fiecare post care este scos la concurs contine si conditiile de ocupare ale postului. Solicitati sa vi le puna la dispozitie, in scris.
orice persoana care indeplineste criteriile respective se poate prezenta la concurs.
Cititi Legea nr.1/2011 si vedeti care sunt conditiile de incadrare ca si cadru didactic la o institutie de invatamant superior.

ART. 301
(1) Pentru ocuparea funcţiei didactice de asistent universitar sunt necesare obţinerea statutului de studentdoctorand sau deţinerea diplomei de doctor, precum şi îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcţiei, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiţii de vechime, conform legii.

(2) O persoană care nu a obţinut o diplomă de doctor nu poate ocupa funcţia de asistent universitar într-o anumită instituţie de învăţământ superior pentru o perioadă cumulată mai mare de 5 ani. La împlinirea acestui termen, contractul de muncă al persoanei în cauză încetează de drept.

(3) Condiţiile minimale pentru ocuparea funcţiei didactice de lector universitar/şef de lucrări sunt următoarele:
a) deţinerea diplomei de doctor;
b) îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcţiei, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiţii de vechime, conform legii.

(4) Condiţiile pentru ocuparea funcţiei didactice de conferenţiar universitar sunt următoarele:
a) deţinerea diplomei de doctor;
b) îndeplinirea standardelor minimale pentru ocuparea funcţiei de conferenţiar universitar, standarde aprobate conform art. 219 alin. (1) lit. a);
c) îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcţiei, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiţii de vechime, conform legii.

(5) Condiţiile pentru ocuparea funcţiei didactice de profesor universitar sunt următoarele:
a) deţinerea diplomei de doctor;
b) abrogată;
c) îndeplinirea standardelor minimale pentru ocuparea funcţiei de profesor universitar, standarde aprobate conform art. 219 alin. (1) lit. a);
d) îndeplinirea standardelor de ocupare a posturilor didactice, specifice funcţiei, aprobate de senatul universitar, fără impunerea unor condiţii de vechime, conform legii.

(6) În instituţiile de învăţământ superior, suplimentar faţă de alte condiţii stabilite de lege, funcţia de asistent de cercetare poate fi ocupată numai de persoane care sunt studenţidoctoranzi sau care deţin diploma de doctor.

(7) În instituţiile de învăţământ superior, suplimentar faţă de alte condiţii stabilite de lege, funcţiile de cercetare de cercetător ştiinţific sau superioare pot fi ocupate numai de persoane care deţin diploma de doctor.

(8) În învăţământul superior medical, candidaţii la concursul pentru ocuparea postului de asistent universitar trebuie să aibă cel puţin titlul de medic rezident. Fac excepţie posturile de la disciplinele care nu au corespondent în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi cele de la disciplinele preclinice.

(9) În învăţământul superior medical, candidaţii la concursul pentru ocuparea posturilor de şef de lucrări şi de conferenţiar trebuie să aibă şi titlul de medic specialist, iar candidaţii la concursul pentru ocuparea postului de profesor universitar trebuie să aibă şi titlul de medic primar. Fac excepţie posturile de la disciplinele care nu au corespondent în reţeaua Ministerului Sănătăţii şi cele de la disciplinele preclinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îmi este interzis prin lege să fiu profesor universitar dacă am absolvit o facultate la distanță? aware aware Urmează să devin studentă la o facultate pe care plănuiesc să o termin în regim la distanță. După masterat și doctorat, există vreo lege care să-mi ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de obligativitatea doctoratului in invatamantul superior catser catser Buna ziua. Sunt Asistent lao universiatate din Romania. Recent am aflat ca trebuie pana in Februarie sa am titlul de doctor in domeniul meu. Nu cred ca o ... (vezi toată discuția)
Studii doctorale marcygmihai marcygmihai legea educatiei nationale 2011: Art. 301. - (1) Pentru ocuparea functiei didactice de asistent universitar sunt necesare obtinerea statutului de ... (vezi toată discuția)