avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare de bani (40.000 euro) pentru o perioadă de timp. Vreau să o ajut, dar în același timp vreau și să mă protejez. Ce acte trebuie să fac?

Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și sa “ma protejez”. Ce acte trebuie sa fac ? Este suficientă un înscris de mâna cu martori ? Trebuie făcut înscrisul la notar ? Sa cer înscrierea mea in CF ? ( as vrea sa fie costurile cât mai mici)
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Daca se estimeaza si asuma corect garantiile, e mai greu sa fii inselat. Nu conteaza nici pe numele cui se cumpara bunul, atata timp cat dv. urmariti bunul ca garantie. Nu conteaza ce valoare are daca dv. va asumati ca in lipsa banilor va multumeste bunul. Daca nu va multumeste exact bunul acela anume, cereti altul ca garantie. Inca odata, nu conteaza al cui e atata timp cat proprietarul accepta sa il puna garantie.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari.
Am imprumutat banii cum am promis, desigur, fara nicio dobanda ) dar cu act notarial.. I-am primit inapoi la data stabilita , dar.... de atunci ,” prietena “ , nu mai vorbeste cu mine.Imi reproseaza ca am fost nesimtita si ca am avut nerusinarea sa-i cer un act notarial, ca actul a costat-o..
Deci, toti ceI care m-au sfatuit sa nu dar bani imprumut au avut perfecta dreptate.
M-am invatat minte!!!
Dna un prieten mi-a spus că nu mai împrumuta decât sumel modice pe care isi permite sa le piarda in. cazul în care "prietenii "uita sau refuză să le restituie .Va pot spune ca nu exista garanții nici cu prieteni,rude,cu sau fără acte

adi_0264 a scris:

Multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari.
Am imprumutat banii cum am promis, desigur, fara nicio dobanda ) dar cu act notarial.. I-am primit inapoi la data stabilita , dar.... de atunci ,” prietena “ , nu mai vorbeste cu mine.Imi reproseaza ca am fost nesimtita si ca am avut nerusinarea sa-i cer un act notarial, ca actul a costat-o..
Deci, toti ceI care m-au sfatuit sa nu dar bani imprumut au avut perfecta dreptate.
M-am invatat minte!!!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hm, putea sa se supere inainte si sa nu accepte imprumutul, daca nu era de acord sa plateasca actul..
Bine ca nu ati pierdut nimic, ba din contra, v-ati usurat de un " prieten".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)