avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achitata in vama
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achitata in vama

O persoana juridica impozabila cu sediul in Romania are incheiat un contract de prestari servicii (perfectionare activa) cu o persoana impozabila din alt stat membru UE. Aceasta din urma realizeaza importuri de materii prime din afara spatiului comunitar (Turcia), materia prima fiind receptionata in Romania; se face vama si se plateste TVA in vama in romania, de catre partenerul roman, in baza declaratie vamale de import (fara insa ca partea romana sa fie proprietar al bunurilor). Ulterior, materiile prime sunt prelucrate in Romania si livrate catre beneficiarul extern membru UE.
Intrebarea este daca persoana juridica din Romania are drept de deducere a TVA achitata in vama, si unde s-ar putea incadra in aces caz din punct de vedere al Codului fiscal.

Alte discuții în legătură

Cum facturez? iridothea iridothea Buna ziua, va solicitam parerea in urmatoarea situatie cu care se confrunta societatea noastra: - societatea este persoana impozabila, din punct de ... (vezi toată discuția)
Amanare tva Roberto1982 Roberto1982 Buna ziua Doresc sa stiu daca se poate obtine un certificat de amanare TVA in vama Import materie prima din afara UE si sunt obligat sa platesc tva in ... (vezi toată discuția)
Tva import non-ue 2013 galer99 galer99 Buna ziua! Intrebarea mea se refera la taxele achitate in cazul unui import din afara UE. Astfel anul trecut era anuntat ca noile modificari a codului ... (vezi toată discuția)