avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Amanare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Amanare TVA

Buna ziua

Doresc sa stiu daca se poate obtine un certificat de amanare TVA in vama

Import materie prima din afara UE si sunt obligat sa platesc tva in vama cand soseste containerul

Eu aceasta materie prima o prelucrez in romania si dupa aceea o export in afara UE

Pot sa obtin un certificat de amanare TVA deoarece eu nu vand in Romania sau UE produsul prelucrat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roberto1982 , utilizator 12:58, 17 Decembrie 2014
Potrivit art. 157 alin. (4) din Codul fiscal, beneficiază de scutire de TVA în vamă importurile efectuate de operatori economici care au obţinut “certificat de amânare la plată”.

Pot beneficia de acest certificat:

"a) persoanele care în anul calendaristic precedent, sau în ultimele 12 luni anterioare lunii în care se solicită eliberarea certificatului, au realizat importuri a căror valoare cumulată este de cel puţin 100 de milioane de lei. În această valoare nu se cuprind importurile de produse supuse accizelor armonizate.
b) operatorii economici autorizaţi care sunt înregistraţi în scopuri de TVA în România şi care au obţinut certificat de operator economic autorizat, conform art. 14a din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93.
c) persoanele impozabile care sunt înregistrate în scopuri de TVA în România şi care au obţinut autorizaţie pentru procedura de vămuire la domiciliu."

Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de amanare tva in vama Roberto1982 Roberto1982 Buna ziua Doresc sa stiu daca se poate obtine un certificat de amanare TVA in vama Import materie prima din afara UE si sunt obligat sa platesc tva in vama ... (vezi toată discuția)
Tva import non-ue 2013 galer99 galer99 Buna ziua! Intrebarea mea se refera la taxele achitate in cazul unui import din afara UE. Astfel anul trecut era anuntat ca noile modificari a codului ... (vezi toată discuția)
Operator economic autorizat aeo - vama Jan2012 Jan2012 Buna ziua, M-ar interesa o opinie cu privire la obtinerea statutului de operator economic autorizat (AEO). Nu imi este foarte clar ce se intampla daca nu il ... (vezi toată discuția)