Am fost chemat în judecată de asociația de proprietari pentru că am acumulat restanțe la întreținere. Între timp le-am achitat dar mi se solicită 200 de lei pentru cheltuielile cu dosarul. Este corect ce face administratoarea?
In luna Iunie am notificat in scris asociația ca o sa fiu plecat din tara pentru o perioada de 4 luni. Am revenit in tara dupa aceasta perioada dar din păcate pana in Ianuarie nu am putut achita întreținerea pentru perioada Iulie-noiembrie motiv pentru care am fost citat ca sunt chemat in instanța. Data procesului este pe 9 Aprilie dar eu am plătit toată suma restanta pe 30 Martie. Administratora mi-a comunicat ca procesul se anulează dar ca trebuie sa achit taxa de 200 lei pentru cheltuielile cu dosarul (a fost adăugată pe lista cu cotele de întreținere). Este corect ceea ce face administratora ?
Perioada in care a fost făcută cererea este 01.06.2018-30.09.2018. Suma pentru care am fost chemat in judecată este de 640 lei. Plecare din tara a fost din cauza stării mele de sanatate, am efectuat un transplant de celule stem in Italia. Cheltuielile au fost enorme pt mine si de aceea nu am putut achita aceasta suma însă președintele de bloc cunoștea situația mea si asta a fost motivul pentru care am scris pe acest forum. Aștept din partea administrației dovada pentru a plăti cei 200 lei. Va multunesc
ynocentta
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform dispozitii in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Conform dispozitii in vigoare administar==ratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Daca nu exista hotarare judecatoreasca definitiva care sa oblige la plata cheltuieli de judecata,
asociatia de proprietari nu are temei legal pentru impunere cheltuieli de judecata
banat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
fara o hotărâre judecatoreasca ,nu va poate retine suma.Ptr a face un dosar sunt necesari doar câtiva lei ptr xerox..Aveti 2 metode sa rezolvati..la politie ptr fals in liste sau la judecatorie,unde aveti posibilitatea sa i obligati si la ch de judecata.Indiferent cum, chiar daca mergeti in instanta si aratati plata sumei,se respinge dosarul fara obligatia la plata