avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediului medical

sotia fratelui meu a nascut in luna august. Firma la care a lucrat a tot amanat-o pana acum cu plata concediului medical pre si post natal pe motiv ca nu i-a venit banii de la asigurarile de sanatate. Eu stiam ca firma plateste concediul medical din fondul de salarii urmand sa-si recupereze banii dupa aceea.
Cum ar trebui procedat si unde sa mergem pentru a rezolva acesta situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:40, 26 Noiembrie 2009
Ordinul Comun MS/CNAS 60/32/2006
ART. 82
Indemnizatiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, in termenul de prescriptie de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era in drept sa le solicite. Cuantumul indemnizatiilor astfel solicitate se achita la nivelul cuvenit in perioada prevazuta in certificatul medical.

OUG 158/2005
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligatiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor;
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei si constituie venituri la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.
ART. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.

2) Controlul se realizeaza ca urmare a sesizarii casei de asigurari de sanatate de catre platitori, precum si prin sondaj, la initiativa autoritatilor abilitate sa realizeze controlul.
ART. 52
Litigiile care au ca obiect modul de calcul si de plata a indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se solutioneaza de catre instantele judecatoresti competente, potrivit jurisdictiei asigurarilor sociale.
Asa cum s-a prezentat mai sus faceti sesizare la casa de sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si toata luna septembrie am fost nevoita sa stau in concediu medical ( si se pare ca voi sta incontinuare daca nu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa plateasca concediul medical sirena1 sirena1 mi-am prezentat odata situatia aici http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_264533/lipsa-inventarretinere-salar.html in continuare am ... (vezi toată discuția)
Cum procedez daca angajatorul refuza nejustificat sa plateasca concediul medical nnadinaa nnadinaa patronul firmei la care lucrez refuza sa-mi plateasca concediul medical acceptat de CNAS pe motiv ca asa vrea el...ce fac? intentionez sa plec de la aceasta ... (vezi toată discuția)