avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate pune in executare o decizie ANPC?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate pune in executare o decizie ANPC?

In urma unei sesizari la ANPC un comerciant a fost obligat sa-mi restituie suma achitata si sa ii returnez produsele.Este vorba de o cantitate insemnata de gresie. Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceasta decizie poate fi pusa in executare avand in vedere ca respectiva firma refuza sa ridice marfa si sa restituie banii.Pot apela la un executorr judecatooresc? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:36, 7 Aprilie 2019
Deciziile ANPC nu sunt titluri executorii pt a fi puse în executare.O sa fie nevoie sa obțineți o hotărâre judecătorească, printre probele pe care o sa le folositi anexati și raspunsul ANPC.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Intr-adevar. Decizia ANPC este de principiu. Practic, va fi baza cererii dvs. de chemare in judecata. Dar pentru punerea in executare aveti nevoie de o hotarare definitiva. Daca nu vor respecta nici hotararea instantei, o puneti in executare. Oricum, costurile pentru firma respectiva vor creste: onorarii avocati, taxe de timbru, onorarii executori.

Incercati sa ii chemati la o mediere. SI daca prin acordul de mediere isi asuma ca va restitui suma intr-un termen de X, aveti titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marinescu Lucian Marinescu Lucian Am solicitat unui executor recuperarea unei sume de bani de la o banca. Banca a fost executata, eu mi-am primit suma de bani la care aveam dreptul. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita onorariu expert Grati Grati Buna seara, Apelez la aceasta modalitate (forum) cu speranta ca mai sunt experti contabili in aceeasi situatie cu mine. Subiectul despre care voi vorbi ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu Leonte123 Leonte123 Buna Ziua Am împrumutat de o cunoștința o suma de bani ai am încheiat in contract se împrumut cu ipoteca imobiliară garantat cu un imobil ce valorează ... (vezi toată discuția)