Buna ziua. Locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 4 etaje. Din ajunul Craciunului, odata cu caderile masive de zapada, s-a rupt sarpanta de pe bloc si am inceput sa avem infiltratii de apa. Deasupra mea nu locuieste nimeni, dar nici nu a iesit multa apa. Apa a ajuns pana la etajul 2, dar cele mai mari pagube sunt la mine in casa. Am propus vecinilor sa refacem sarpanta, dar nu vor, pe principiul ca la ei nu ploua. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Exista vreo lege care sa reglementeze aceste situatii?Mentionez ca eu am renovat total apartamentul in 2017,suntem 10 familii pe scara si nu exista Asociatie de proprietari. Multumesc.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Ce pot sa fac daca vecinii nu vor sa refacem sarpanta (nu vor sa contribuie financiar)? Asa cum am mai spus, nu avem asociatie de proprietari / locatari si e vorba de sarpanta pe o singura scara, nu pe tot blocul..
Vedeti Codul Civil, Capitolul IV Proprietatea comună - art 631 si urmat.
L196/2018 nu are aplicabilitate in cazul dvs pt ca nu aveti asociatie de proprietari.
Nu conteaza daca e o problema numai pe o scara sau numai la un colt. Conteaza ca toti proprietarii au cota parte indiviza din tot blocul/imobilul. Implicit ar trebui sa plateasca toti proprortional cu cota parte ce o detin din partile comune ale imobilului, nu conteaza ca s-a stricat ceva numai la o scara.
Situatia dvs se incadreaza in sectiunea forumului numita 'Drept Civil', n-are treaba cu sectiunea asociatiilor de proprietari.
Buna ziua. Revin cu situatia in care ma aflu.
Acum, cu toate ploile astea au reinceput si infiltratiile. Vecinii, desi toti zic ca trebuie sa facem ceva, tergiverseaza luarea unei decizii. Unii zic ca ei nu vor mai sta prea mult acolo si nu vor sa dea bani pentru refacerea sarpantei. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Ce ma sfatuiti? Incep sa ajung la limita rabdarii. Multumesc.
Sarpanta
xp-kry
Locuiesc la etajul 4 din 4 si [b]in anul 2004[/b] m-am hotarat sa construiesc sarpanta in loc sa se refaca hidroizolatia . Am discutat cu administratorul de ... (vezi toată discuția)