avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat: am făcut prostia să fur dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat: am făcut prostia să fur dintr-un magazin o pereche de adidași de 320 lei și am fost prins, dus la politie și amprentat. Dacă mă duc să îmi cer iertare și mă împac cu managerul magazinului se va mai întâmpla ceva?

Buna ziua, nu stiu daca ma adresez cum trebuie pe aceasta rubrica deci imi cer scuze. Am o problema, am facut prostia sa fur dintr-un magazin de haine (Zara) o pereche de adidasi de 320 lei si am fost prins. Am fost dus la politie si amprentat. Mi s-a spus ca este vorba de furt calificat, tin sa precizez ca sunt la prima abatere, nu am avut niciodata probleme cu politia. Cat de grav este? (Imi este foarte frica). Daca ma duc sa imi cer iertare si ma impac cu managerul magazinului se va mai intampla ceva? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca Zara sa doreasca incheierea unui acord de mediere sau sa se impace.
Poate domnii/doamnele mediator ne spun din practica ceva.
Oricum, se poate incerca si chiar este recomandat sa se incerce.
Multa lume crede ca penitenciarul reeduca individul, adevarul este ca acolo ajung numai cazurile sociale, adica cei care fura din lipsuri, praduitorii reali ajung ministrii.

E foarte trist cand intelegi ca indivizii asa zis educati, mai ales cei care vocifereaza, sufera de ignoranta crunta, lipsa de empatie si logica. Marile firma au venit la furat aici, ei efectiv duc politici anti nationale, adica fix genu de actiuni care conduc la genu asta de probleme sociale.

Legea e facuta pentru a apara retorica praduitorului, nu este pentru genu asta de cazuri, desi exista dupa cum se vede ici colo aspecte pozitive.

Din pacate in Romania individul este inca sub influenta nefasta a acestei retorici straine de tot ce este uman si mai ales CORECT!

jjob1960 a scris:

Si creat un prejudiciu material si de imagine unei mari firme. Normal, că nu poți scăpa basma curată. Foarte bine ca firma nu a vrut împăcare,ar apărea prea mulți hoți. Dacă nu plătești să te doară,cu siguranță vei mai fura. Scuze,dar viața i dură baiete.

Kauflandul nu se împacă pentru nimic,cu toate că au regulament interior unde se specifică că au clienții obligația să le plăteasca lor 150 lei în caz de daune,şi cred că fără să fie trimişi oamenii în tribunal!
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
MariusIosifTodea, utilizator
Am fost si am discutat la ZARA, au spus ca e totul ok, m-au inteles, nici nu cred ca au depus plangere, acum nu stiu ce va urma

Alte discuții în legătură

Acord mediere in caz de furt pauldorin87 pauldorin87 In ce conditii pot face un acord de mediere,pt un dosar furt ajuns in instanta?.ma intereseaza daca cu aceasta mediere trebuie sa fie de acord si partea ... (vezi toată discuția)
Un avocat va rog andreeaandreea732011 andreeaandreea732011 Bună seara, este cineva care se poate ocupa de un caz penal, pentru o mămică cu 3 copii și 1 pe drum care are 2 plângeri penale la politie pt ... (vezi toată discuția)
Infractiune de furt calificat, dosar penal ContSters419170 ContSters419170 Buna ziua . Asa o problema ft mare ...pe 2 decembrie 2016 am facut o prostie care am sa o regret toata viata#-o ....am furat din mall o pereche de blugi in ... (vezi toată discuția)