avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți

Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. Mentionez ca nu locuiesc impreuna, insa acesta o sicaneaza si sustine numai prostii, amenintand mereu cu diverse chestii.
Am citit despre hartuirea psihologica si as fi interesata daca urmatoarele situatii s ar incadra>
--individul nu a cautat copilul 6 luni, apoi dupa 6 luni a trimis invitatie prin avocat ca mama nu il lasa sa vada copilul, ca nu da de ea. (exista martori, exista vecini, exista dovezi ca nu s au trimis mesaj)-de aici se observa ca sunt sicane si ca omul isi bate joc.
-- individul nu si respecta programul de vizita ( are prima si a treia duminica din luna), dar trimite mesaje ca vrea sa vina de exemplu in a doua duminica din luna, sicanand o pe mama si spunand avocatului lui ca el a vrut sa vada copilul si sa se intereseze, dar mama nu l a lasat.
--nu discuta cu mama niciodata, abia o saluta, uneori da, uneori nu si anunta ca el vrea sa ia copilul acasa, dar doar anunta si nu l a solicitat efectiv niciodata, deoarece are 1 an si 6 luni si cred ca ii este teama. Ultima vizita a fost cu amenintare cu executare silita, ca el ia copilul acasa, dar repet...nu a fost solicitat niciodata pana acum si acum vrea sa execute ca nu i da mama copilul.
-- de asemenea, mama a aflat ca in anul 2010, tatal problematic a fost dus la urgente unde a fost diagnosticat cu stari depresive si stari de anxietate. ( se pot folosi aceste probe? se poate demonstra ca din 2010, daca el nu a urmat un tratament situatia s-a agravat), se poate solicita expertiza acestui om bolnav psihologic? S-a discutat si s au exprimat in cel mai sincer mod, toata atitudinea sa, cu toate exemple cu trecerile de la o stare la alta si un psiholog a spus ca banuieste ca este vorba de tulburari borderline.
- a amenintat mama ca o sa i demonstreze el cine este, ca o sa o tina numai in tribunale pana face copilul 18 ani..(insa nu exista dovezi, fiind o discutie doar intre ei doi).
- la proces, a provocat scandal si a inregistrat o pe mama, ca apoi avocata acestuia sa o santajeze..mama nu a facut plangere penal, sperand ca se va linisti,. Din ce am citit, e un termen de 90 de zile pentru a face plangere penala, insa au trecut aceste zile. Mai exista vreo chichita in lege sa se ia in calcul acele inregistrari si amenintari din partea avocatei?
In concluzie, pot astfel de sicane sa fie considerate hartuire psihologica,?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:10, 9 Aprilie 2019
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă, acum plătiţi cu vârf şi îndesat că nu aţi ascultat sfaturile de aici, să nu insistaţi ca domnul să recunoască copilul.
-Da, poate să facă executarea silită a programului de vizită, dvs. veţi plăti executorul.Pe imeni nu interesează că el nu a vent după copil - el are notificarea avocatului, parafată , ceea ce, pentru judecător, e dovada supremă că l-aţi împiedicat pe tată să ia copilul.
- Domnul are DREPT de vizită, nu şi obligaţia, deci el dacă vrea, respectă programul, dacă nu - nu
-Dacă anunţă în scris că vrea să ia copilul şi dvs. nu aveţi martori sau înscrisuri prin care să-i reproşaţi că, deşi a anunţat că vine să ia copilul, a refuzat să-l ia , sunteţi bună de plată
-Nu puteţi solicita expertiza psihiatrică a tatălui , iar boala lui din 2010 nu prezintă importanţă. Prezentarea acestor aspecte în instanţă întăreşte convingerea că dvs. vreţi să împiedicaţi relaţia tată-copil
-Înregistrările şi ameninţările sunt numai începutul.mai aveţi de suportat exact 16 ani şi 6 luni. Pe nimeni nu interesează şantajul sau ameninţarea la adresa dvs.
Sfat:când are distinsul tată program de vizită, faceţi copilul pachet şi-l puneţi la uşa tatălui, cu martori şi înregistrări.Când vă înjură, zâmbiţi-i şi vorbiţi-i frumos. Când îi predaţi copilul, puneţi-i în băgăjel şi mâncărica pentru toată perioada cât e cu tata şi pamperşi şi haine de schimb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie pop_maria pop_maria mama cu un copil din afara casatoriei.....copilul poarta numele mamei.....ii este incredintat prin hot def psre crestere..etc.....va pleca sa lucreze sezonier ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, ... (vezi toată discuția)
Anulare/ modificare ordonanta presedintiala vizita minor pusa in executare Elena-Ionela Elena-Ionela Sunt in divort din luna nov 2014 si urm termen este in luna sept 2015. Intre timp sotul meu a obtinut prin ord pres drept de vizita a minorului (7 luni are in ... (vezi toată discuția)