avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Există vreun act normativ care obligă asociațiile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Există vreun act normativ care obligă asociațiile de proprietari/locatari să monteze electrovalve și detectoare de gaze pe scara blocului?

Exista vreun act normativ, prin care asociatiile de proprietari/locatari sunt obligate sa monteze electrovalve si detectoare de gaze, pe scara blocului?
Cu multumiri anticipate,
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Multumesc pentru link...dar, nu sunt lamurit....nici in art.129 si nici in art.144, nu se prevede obligativitatea montarii detectoarelor pe casa scarii!....
Mai citiți o data.

Decebal58 a scris:

Multumesc pentru link...dar, nu sunt lamurit....nici in art.129 si nici in art.144, nu se prevede obligativitatea montarii detectoarelor pe casa scarii!....

Din link-ul respectiv (INFORMARE ANRE):

"art. 144 alin. (1) “În încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acționează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere.
Astfel, raportat la prevederile art. 144 alin. (1), pentru siguranța în alimentarea cu gaze naturale, se impune montarea detectoarelor automate de gaze naturale și pe casa scării pentru a putea fi detectate scăpările accidentale de gaze naturale.Conform prevederilor normelor tehnice în vigoare, robineții de închidere asupra cărora acționează automat electroventilul se prevăd, după caz:

a) înaintea fiecărui contor;

b) pe fiecare ramificație importantă;

c) pe fiecare conductă care alimentează grupuri de arzătoare montate la aparate, mese de lucru, laboratoare etc.;

d) la baza fiecărei coloane; dacă plasarea robinetelor de la baza coloanelor nu se poate face în condiții de securitate și estetică corespunzătoare, se admite montarea unui singur robinet pentru un grup de coloane care alimentează maximum 24 de puncte de consum."

Presupun ca stiti ce e ANRE
Ce nu stie dl Decebal este ce legatura are "casa scării" cu "incăperea" de la art 144.

Hint-uri pt dl Decebal:
1. DEX-online pt cuvântul "încapere"
2. Art 142 - vecin din același cartier cu articolul 144 împricinat.

Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)