avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In bloc sunt montate detectoare de gaze care opresc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In bloc sunt montate detectoare de gaze care opresc individual ...

In bloc sunt montate detectoare de gaze care opresc individual alimentarea in apartamentul in cre este montat.Se monteaza altele care opresc alimentarea pe scara intreaga.Este obligatorie aceasta schimbare,care costa 600 lei doar aparatul +abonament lunar 13 lei?Ni s a spun ca există ordin ANRE,este real?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:20, 11 Septembrie 2025
Buna ziua

Da, este obligatorie.

Gasiti informatiile aici: [ link extern ] /
Nu ati detaliat cum sunt montate detectoarele noi, presupun ca sunt montate pe scara, ca sa supravegheze spatiul de pe casa scarii si sa opreasca alimentarea generala in cazul unor scapari de gaze in acel spatiu. Altfel nu are sens. Ordinul respectiv spune clar ca spatiul respectiv trebuie supravegheat, iar elementul de executie (electroventilul) trebuie sa fie in afara acelui spatiu. Astfel, apartamentele unde sunt consumatori de gaz, centrala termica, aragaz au electroventilul in afara apartamentului. La fel, in cazul senzorilor pe casa scarii, electroventilul trebuie sa fie in afara spatiului, la intrare :
"Astfel, raportat la prevederile art. 144 alin. (1), pentru siguranța în alimentarea cu gaze naturale, se impune montarea detectoarelor automate de gaze naturale și pe casa scării pentru a putea fi detectate scăpările accidentale de gaze naturale."
Treaba cu abonamentul nu e prevazuta in Ordin :)

Tuinea a scris:

In bloc sunt montate detectoare de gaze care opresc individual alimentarea in apartamentul in cre este montat.Se monteaza altele care opresc alimentarea pe scara intreaga.Este obligatorie aceasta schimbare,care costa 600 lei doar aparatul +abonament lunar 13 lei?Ni s a spun ca există ordin ANRE,este real?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)