avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTRIBUTIA ASIGURATORIE DE MUNCA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTRIBUTIA ASIGURATORIE DE MUNCA

La Asociatiile de Proprietari cei cu contract de mandat nu se mai calculeaza cei 2,25%? de fiecare data cand introduc contributia asig de mca in D112 mi-l da pe zero.
Cel mai recent răspuns: andregh , utilizator 09:21, 11 Aprilie 2019
Nu se datoreaza CAM pentru contractele de mandat la asociatiile de proprietari.
elenazan
Da doamna, dupa unii specialisti nu se calculeaza si nici nu se retine CAM.
Dupa altii, da. Ei considera aceste sume ca fiind ceva asimilat salariilor si conf. C.fiscal ar trebui sa se calculeze CAM la persoanele cu contract de mandat.
Eu/noi, ca si autorul topicului, suntem la mijloc. La cat de des se schimba codul fiscal, mergem si noi "pe burta". Parca vad ca in putin timp o sa se de-a un Ordin de la Mfin si o sa ne puna sa achitam din urma. Nu va faceti griji, suntem in vizor!
Daca uniii specialisti considera ca trebuie achitat, atunci sa ne explice cum trebuie introdus in D112 intrucat aceasta declaratie la contracte de mandat CAM 2,25% nu il calculeaza.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
andregh, utilizator
Scrie clar in documentul emis de OMFP [ link extern ]
Eu v-am spus, guvernantii nostri schimba continutul ordinelor de trei ori pe zi si-odata noaptea... Nu mai stiu de unde/pe unde sa mai stranga surubul, asta este.
Pentru ca veni vorba, nici noi nu calculam si retinem cam la contractele de mandat, dar ne asteptam la o regularizare ca nu-i greu sa o faca! Mergem pe varianta de D112 unde se poate merge si asa!

Alte discuții în legătură

Cam andregh andregh La Asociatiile de Proprietari cei cu contract de mandat nu se mai calculeaza cei 2,25%? de fiecare data cand introduc contributia asig de mca in D112 mi-l da ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu ivanvintilica ivanvintilica Presedinte asociatie de proprietari angajat cu contract de mandat part time, mai poate lucra si in 2018 in aceasta forma? Contributiile la stat cum se platesc ... (vezi toată discuția)
Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)