avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ascensor!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ascensor!!!

Buna ziua,

1) Valoarea contractul de service mentenanta lifturi cum se repartizeaza la listele de cheltuieli ?
2) Daca se repartizeaza pe cote parti indivize adica la cpi 100% al condominiului, atunci care este baza legala de a scuti de la aceasta contributie service lunar a spatiilor cu alta distinatie aflate la parterul imobilului? Mentionez ca aceste spatii comerciale au acces separat fata de intrarea principala al imobilului. Vreau sa stiu daca asociatia de proprietari pe care o reprezint in calitate de presedinte a procedat corect la distribuirea contractului de service/mentenanta a lifturilor la listele de cheltuieli lunare. La fel ca celelalte contracte de prestari servicii si acest contract este impartit/distribuit la cpi de 100%. Va intreb deoarece un proprietar de spatiu comercial ne ameninta cu darea in judecata deoarece considera ca daca este proprietar doar de spatiu comercial si nu are legatura cu lifturile din imobil atunci nu trebuie sa participe cu cota sa cpi la plata ce ii revine in raport cu acest contract de service lunar. Mentionez ca nu exista vre-o hotarare AGA prin care sa se decida scutirea de la plata service mentenanta lifturi a spatiilor cu alta destinatie, a celor de la parter si a celor de la etajul 1. Administratorul nostru a distribuit valoarea contractului pe cpi 100% a condominiului. Este corect cum a procedat administratorul?
Un alt lucru ce mi se spune de catre acest proprietar si anume:
Ca in contractul de vanzare cumparare nu este specificat ca parte comuna liftul in sine ci casa liftului ( adica putul liftului) iar liftul in sine este un accesoriu. I-am explicat ca la momentul cumparari spatiului comercial de la dezvoltator, dansul a contribuit si la cumpararea accesorului in sine si ca dezvoltatorul nu ne-a facut cadou liftul. La fel cum iluminatul din casa scari, din curte, usile de acces s.m.d.p. nu ne-a fost oferite in dar prin urmare cu totii contribuim la mentenanta/ repararea acestor accesorii.
Va rog sa-mi spuneti daca asociatia de proprietari a procedat corect sau nu. Daca exista o baza legala prin care se poate scuti spatiile comerciale de la plata service/mentenanta lifturi ? Sau daca exista spete similare cu al nostru in care asociatia de proprietari a fost obilgata printr-o sentinta definitiva sa scuteasca aceste spatii cu alta destinatie de la plata service lifturi. Avand in vedere ca legea 196/2018 este destul de clara in cea ce priveste cheltuielile si distribuirea lor la listele de cheltuieli lunare. Acelasi obiect face si consumul curent electric a liftului si a pompelor hidrofoare. Acestea nu au aparate de masura prin urmare consumul enel din imobil parti comune se repartizeaza pe nr de persoane. Iar asociatia de proprietari nu are prevazut in plan ca in viitorul apropiat sa faca o investitie prin a monta subcontoare la lifturi si pompe. Dar nu excludem o astfel de investitie. Momentan chiar nu putem face, avem alte investitii planificate.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu ascensorul bellefille bellefille Buna seara. Proprietarii apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie de la parterul imobilelor sunt obligati la plata cheltuielilor de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)