avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate

Pot beneficia de indemnizatie concediu de maternitate,daca o sa nasc in iunie si pana la 1 septembrie am avut carte de munca pe 4 ore lucrate,respectiv ,dupa 1 septembrie am lucrat in aceiasi institutie,dar cu carte de munca pentru 8 ore?Adica am ultimele 10 luni lucrate full time.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 10:16, 23 Noiembrie 2009
Puteti beneficia de indemnizatie daca, in ultimul an anterior nasterii copilului, ati realizat venituri impozabile (chiar si contract de munca part-time) timp de 12 luni.
Lucrul cu jumatate de norma va afecteaza doar la cuantumul indemnizatiei, nu si la obtinerea ei.
de concediu de maternitate beneficiati oricum , deoarece gravidutele sunt categorii favorizate de oug 158 , in sensul in care plata concediului medical se face independent de durata stagiului de cotizare .
daca va refereati la concediul de crestere copil , atunci problema sta altfel = inainte de data nasterii copilului trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni , neintrerupt .
Concediul de maternitate se acorda femeilor care au cel putin o luna de stagiu de cotizare sau stagiu asimilat in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical de sarcina/lauzie.
Concediul pentru cresterea copilului necesita realizarea unor venituri impozabile timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului.
Durata concediului de maternitate este de cel mult 126 de zile, pe cand concediul pentru cresterea copilului se acorda pe o durata variabila reprezentind, de regula, perioada cuprinsa intre a 43-a zi dupa nasterea copilului si data la care copilul implineste varsta de 2 ani. Durata de acordare a concediului pentru cresterea copilului variaza in functie de momentul epuizarii concediului de maternitate, respectiv de cererea asiguratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si munca part-time eliz_k eliz_k Buna ziua, Intentionez sa raman gravida si sa trec pe jumatate de norma pentru a urma cursurile unei facultati. Va rog sa ma informati daca se ofera ... (vezi toată discuția)
La 2 ore beneficiezi de ....... carlab carlab O prietena este angajata 2 ore la o firma de contabilitate, cu carte de munca de 3 luni. Este insarcinata in 1 luna si cu cele 9 luni de sarcina face 12 luni ... (vezi toată discuția)
Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)