avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean grec
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean grec

O sa urmeze in Romania casatoria cu cetatean de origine elenă ,numele de familie al lui fiind Filikas ,iar al fiicei mele Filika,in Grecia numele barbatiilor terminand intotdeauna in ''s''.Eu as dorii sa iau numele lui de familie si mi s-a spus ca nu mi se poate da Filika ci doar Filikas ,identic cu sotul,lucru care o sa-mi provoace probleme in Grecia,nefiind recunoscuta...Va rog frumos,daca ma puteti ajuta ,daca exista ceva sa pot face!
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 15:36, 11 Aprilie 2019
Buna ziua. Casatoriti-va in Grecia, dupa care inregistrati casatoria aici si au sa va inregistreze numele conform cu certificatul de casatorie. Dar sunt convinsa ca asta nu intra in discutie acum :)
Dupa casatorie ati putea solicita schimbarea numelui pe cale administrativa conf art 4 alin (1) + (2) lit m) din OUG 41/2003 aprobata prin L323/2003.
Insa situatia dvs nefiind expres definita in lege, mergeti intr-o audienta si intrebati inainte de casatorie. Sau faceti scris daca mai sunt cel putin 2 luni pana la eveniment.
Altfel, solutia cu casatoria in Grecia e cea mai sigura.

P.S. Mai am o idee. Se pot oficia casatorii la ambasadele Romaniei in alte state, s-ar putea sa fie valabil si pentru greci. Intrebati la ambasada Greciei la Bucuresti daca ati putea sa va casatoriti la ambasada.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea de nume ContSters173218 ContSters173218 Eu m-am casatorit la Ambasada Romaniei in Lisabona iar odata cu casatoria Ambasada mi-a schimbat numele dupa al sotului cu vointa mea.Sotul meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Casatoria in alta tara adno adno Buna ziua! Sunt casatorita in Grecia cu un cetatean iranian .Doresc sa plec cu sotul in Romania dar aici am intampinat o gramada de probleme precum : trebuie ... (vezi toată discuția)
Sotia straina are pasaportul cu numele meu dar pe certificatul de casatorie incheiat in romania are numele de dinainte de casatorie ciprius ciprius Buna ziua. Suntem casatoriti de 8 ani dar din motive personale sotia cetatean asiatic nu a luat numele meu deoarece la momentul respectiv avea viza de ... (vezi toată discuția)