avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... casatoria in alta tara
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

casatoria in alta tara

Buna ziua!
Sunt casatorita in Grecia cu un cetatean iranian .Doresc sa plec cu sotul in Romania dar aici am intampinat o gramada de probleme precum : trebuie sa am un cont de 4000 euro in Grecia,sa am un carnet de sanatate privat(IKA),A.F.M etc....acestea imi trebuiesc la politie ptr a lua ADIAS DIAMONIS ca apoi sa ii faca si sotului acest act.
Va rog sa ma ajutati cum si ce trebuie sa fac in timp util ptr ca sotul are aici in Grecia cartea roz iar in curand ii expira iar de acesti bani in banca nu dispun. Mentionez:la Ambasada nu am fost sa declar casatoria.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adno , utilizator 11:56, 6 Iunie 2011
Mergeti la Ambasada Romaniei si transcrieti certificatul de casatorie ... nu inteleg pentru ce va trebuie acel cont ca sa plecati in Romania ... ???
acestea sunt condiitiile ;contul in banca ,carnet de sanatate si sa demonstrez ca am unde locui(A,F.M) imi trebuiesc ptr politie ca sa primesc Adias Diamonis(drept de sedere in Grecia) ca apoi sa primeasca si sotul meu in urma casatoriei(el fiind de nationalitate iranian) Sotul nu poate parasi tara .
P.S : drept sa va spun nici eu nu inteleg de ce se pun atatea conditii avand in vedere ca nu vreau sa locuiesc in Grecia.Daca transcriu certificatul de casatorie la ambasada sotul primeste un act cu care poate calatori ca si mine in alte tari Europene??
Va multumesc!
Pentru a veni in Romania ii trebuie sa obtina viza de intrare sau viza de sedere ... la sosirea in tara poate depune actele pentru obtinerea rezidentei in Romania aca membru de familie.
Sa inteleg ca trebuie doar sa ma duc la ambasada cu certificatul de casatorie transcris si atat? viza si dreptul de sedere il obtine din tara ?dar cum poate veni in Romania ?acest lucru nu il inteleg !!! va rog daca se poate sa imi dati m-ai multe amanunte ptr ca eu nu stiu limba Elena iar la ambasada nu sunt foarte amiabili.

va multumesc!!
Mergeti la Ambasada Romaniei din Grecia ... nu trebuie sa stiti limba elena ... detalii gasiti aici
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie transcris adno adno Buna ziua !Sunt casatorita in Grecia ,am inregistrat casatoria si la ambasada Romaniei;apar si in tara ca fiind casatorita sau trebuie sa ma casatoresc si in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean din bangladesh rebecka-petronela rebecka-petronela buna ziua..sunt cetateanca romanca,ma aflu in grecia,vreau sa ma casatoresc cu un cetatean din bangladesh pentru a merge cu el in romania si sa obtinem carte ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)