avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema de succesiune:
Parintii mei au locuit intr-un apartament de 4 camere pana acum cativa ani cand mama a murit.
La cateva saptamani tata s-a casatorit cu o femeie.
Noi suntem 3 frati.
Tata vrea sa vanda apartamentul si sa-si ia altul impreuna cu acea doamna.
Intrebare: daca noi nu dam semnatura el mai poate vinde?
Iar eu am dreptul sa locuiesc in apartament momentan?
Poate face succesiune si poate vinde fara semnatura noastra?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:25, 25 Noiembrie 2009
Intai trebuie sa dezbateti succesiunea.Daca nu reusiti sa faceti un partaj voluntar la notar, veti ajunge in instanta pt iesirea din indiviziune.Dupa ce terminati de impartit bunul imobil, tatal poate sa-si cumpere o alta casa cu actuala sotie.
daca apartamentul era bun comun al sotilor, evident ca pe mama dvs-partea ei o vor mostenii copii si sotul supravietuitor. avand in vedere ca sunteti mai multi mostenitori, trebuie sa faceti succesiunea, iesirea din indiviziune ...

av.m.vasilescu
Este foarte important de stiut daca apartamentul era bunul comun al tatalui si mamei dvs!Daca era bun comun atunci trebuie sa dezbateti succesiunea la un notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctei . Dupa dezbaterea succesiunii cotele vor fi urmatoarele: tatal dvs va avea 5/8 din apartament iar dvs si ceilalti 2 frati veti avea cate 1/8 fiecare! Tatal dvs nu poate instraina apartamentul fara acordul dvs!B-)
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va multumesc pentru ajutor.
Inca o intrebare: Daca o sora de-a mea nu este de acord cu vanzarea si cei doi frati ramasi sunt de acord, se poate vinde, avand semnaturile majoritare?

Va multumesc
Peste o perioada de timp, acumuland mai multi ani de casnicie, tatal meu si doamna, ea va avea dreptul la apartament?
Dar noi?

Alte discuții în legătură

Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune lilianna lilianna tatal meu impreuna cu un frate de a lui are un lot de pamant de 10 ari primit mostenire de la sora lui decedata Tata are 5parti donatie de la ceilalti frati ... (vezi toată discuția)