avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM NUL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM NUL

Buna ziua,
Mai poate fi declarat NUL un contract de munca daca medicina muncii a fost făcută la 6 luni dupa angajare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 14 Aprilie 2019
Codul Muncii
art.27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
.....

art.57
...
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
...

. Chiar dacă, spre deosebire de nulitatea relativă, nulitatea absolută nu poate fi confirmată, totuşi, este posibilă validarea contractului de muncă nul absolut prin îndeplinirea ulterioară a condiţiei de validitate încălcate, cum ar fi: prezentarea, după încheierea contractului de muncă, a certificatului medical din care reiese că persoana angajată este aptă de muncă sau emiterea de către părinţi sau reprezentanţi legali, după încheierea contractului de muncă, a acordului pentru angajarea minorului cu vârsta cuprinsă între 15 şi 16 ani. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 77)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare munca fara dosar medical DariusMihnea DariusMihnea Buna ziua, Acum 2 saptamani mi-au prelungit contractul de munca pe perioada nedeterminata. Tot acum 2 saptamani,mi-a expirat si avizul medical. Am ... (vezi toată discuția)
Buna, in 2016 societatea a incheiat 2 contracte de munca. la ... frem frem Buna, In 2016 societatea a incheiat 2 contracte de munca. La momentul semnarii contractelor de munca angajatii au prezentat adeverinta de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)