avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe venit contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe venit contract de asociere in participatiune

O societate comerciala presteaza activitati de baruri.
Aceasta are incheiat un contract de participatiune cu o societate de jocuri de noroc. Conform OMFP 1802, este obligat sa intregistreze veniturile si cheltuielile totale prin intermediul conturilor de clasa 6 si 7 corelate cu 458. Veniturile inregistrate in clasa 7 aferente acestui contract nu reprezinta venitul net al societatii, acesta fiind mult mai mic (reprezinta diferenta dintre total venituri si total cheltuieli aferente contractului).
Care este baza impozabila pentru calculul impozitului pe venit-regimul aplicat microintreprinderilor?
De ex., daca societatea are venituri din contract de 50 0000 si cheltuieli de 40 000, va plati impozit pe venit aferent celor 10 000 sau celor 50 000. Va rog sa precizati si baza legala pentru calcul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:54, 6 Mai 2019
Exploatarea jocurilor de noroc poate fi realizata si in comun, in baza unui contract scris incheiat intre detinatorul licentei de organizare si autorizatie de exploatare a activitatii si un alt opartor economic, dupa cum reiese din prevederile art. 1 alin. 5 din OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc si art. 5 din Normele metodologice de aplicare, aprobate prin HG 111/2016. In functie de prevederile contractuale se poate considera ca societatea desfasoara si activitati specifice jocurilor de noroc (operarea mijloacelor de joc, evidentierea incasarilor etc.), motiv pentru care trebuie sa fie autorizata cu codul CAEN corespunzator activitatilor de jocuri de noroc si pariuri (codul 9200).
Societatea va ramane in continuare platitoare de impozitul pe veniturile microintreprinderilor, cata vreme veniturile realizate se incadreaza in plafonul de 1.000.000 euro deoarece prevederile art. 48 alin. 6 lit. c din Codul fiscal, care excludeau din categoria microintreprinderilor persoanele juridice cu activitati in domeniul jocurilor de noroc, au fost abrogate prin art. I pct. 9 din OUG 79/2017 care a modificat Codul fiscal, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018.
Se plateste Impozit micro 1% sau 3% din tot ce intra in calasa 7. Exceptiile sunt specificate in Codul fiscal iar ce spuneti nu e.

Deci, platiti impozit pentru ce primiti prin decont 458 ca venituri, fara sa scadeti cheltuielile.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli microintreprindere Flash24 Flash24 Sunt administratorul unui SRL care, de la data de 1 Feb 2013, a dobandit \\"din oficiu\\" statutul de microintreprindere. 1. Ce se intelege prin notiunea de ... (vezi toată discuția)
Depasire venituri 100.000 euro Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Art. 103: Definiţia microîntreprinderii În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac sa trec la impozit de 16 % pe profit? utilizatorF utilizatorF buna ziua!! o soc. com care in 2015 a realizat rulaj de 65 .000 euro si platea impozit de 16 % din profit ..,,,in 2016 va plati 3% din venit ,conform ... (vezi toată discuția)