avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... PROMOVARE PENTRU STUDII SUPERIOARE
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

PROMOVARE PENTRU STUDII SUPERIOARE

sunt funcţionar public clasa III (Poliţia Comunitară)şi am absolvit Facultatea de Drept specialitatea Drept, directorul de la Poliţia Comunitară şi primarul municipiului nu vor să dispună organizarea examenului pentru promovarea mea în funcţionar pubic cls. I conform legii 188/1999, H.G. 611/2008 şi Og. 6/2007. La cererea adresată către ANFP această instituţie îmi dă dreptate lăsând această chestiune la latitudinea primăriei, care nu vrea să pună în aplicare legile mai sus invocate.
ce pot face în acest caz?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:17, 25 Noiembrie 2009
De ce nu vor dl. primar si directorul serviciului public de politie comunitara sa puna in aplicare legile respective? V-au dat un raspuns in scris? Pentru a fi promovat pe un post cu studii superioare, absolvite ulterior angajarii, trebuie ca studiile absolvite sa se incadreze in una din cele doua situatii:
- fie studiile absolvite sunt in specialitatea in care va desfasurati activitatea;
- fie sunt considerate utile de catre conducatorul institutiei.
Legea 188/1999 - "Art. 68. - (1) In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior, functionarii publici de executie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei functii publice intr-o clasa superioara celei in care sunt incadrati, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau daca autoritatea ori institutia publica apreciaza ca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii."
Problema este ca postul de consilier juridic se ocupa doar prin concurs, nu prin promovare, in conditiile legii.
Nu doresc ocuparea postului de consilier juridic, ci doresc să ştiu dacă studiile superioare de drept sunt studii de specialitate a Poliţiei Comunitare şi să precizez că în tot personalul suntem doar doi agenţi cu studii superioare de drept, studii care nu sunt recunoscute de unitate.
Deci, doresc să rămân în funcţie de execuţie şi să mi se acorde măcar un spor de 1% nu 20 cum ar fi normal; înţeleg şi eu că este criză dar nici măcar atât nu se poate? Mulţumesc!
Afara doar daca activitatea dvs. in cadrul Politiei Comunitare nu implica consultatii juridice si reprezentare in instanta:D, facultatea de drept nu reprezinta, neaparat, studii de specialitate pentru Politia Comunitara (doar daca nu ati absolvit Academia de Politie:D)
Legea lasa la aprecierea conducatorului institutiei publice daca studiile absolvite sunt utile pentru desfasurarea activitatii, asa ca, in acest caz, singurii care decid sunt directorul Politiei Comunitare si primarul localitatii.
In planul de ocupare al functiilor publice, exista vreo functie publica, rezervata promovarii ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua.Am si eu o intrebare la care as vrea sa-mi raspundeti daca se poate.Lucrez la o primarie de comuna functionar public, referent superior 2.De curand ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa victoria1 victoria1 buna ziua. sunt functionar public cu functia de referent, am absolvit facultatea de drept si doresc promovare pe functia de inspector. am depus o cerere ina ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta superioara functionar public Maria45 Maria45 am absolvit facultatea de stiinte juridice si administrative brasov, specoalitatea administratie publica si lucrez la primarie de comuna de 20 de ani.dupa ... (vezi toată discuția)