Voi cumpăra un apartament în care actualul proprietar mai vrea să stea două luni după ce-l achit. Aș vrea să mă asigur că voi prelua apartamentul exact așa cum e acum, ce ar trebui să scrie în contract ca să fiu acoperit?
Urmeaza sa cumpar un apartament cu banii cash insa vanzatorul are nevoie de 2 luni ca sa se mute - ceea ce e ok pt mine - o sa vina in contract trecuta data la care trebuie sa predea imobilul.
Ce ma nelinistete pe mine e urmatorul aspect: daca cumva in perioada asta de 2 luni se intampla un incendiu, sau cineva sparge apartamentul, sau chiar ei insceneaza o spargere si duc tot din apartament - eu cum sunt acoperit in acest sens? Nu au asigurare pe apartament - caci citez din cele spuse de vanzator: 'oricum il vand'.
Se poate specifica in contract ca in cazul in care nu preda apartamentul cum este un momentul vanzarii - contractul sa se anuleze si sa-mi vireze inapoi banii ? Dar cum pot dovedi cum era apartamentul in momentul vanzarii ?
Ce ar trebui sa fie trecut in contract ca sa fiu acoperit ?
Multumesc.
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti promisiune bilaterala de v/c, ii platiti un avans și restul când eliberează apartamentul.
Ori faceți după vânzare un contract de închiriere cu termen de 2 luni și ii solicitati plata chiriei, întreținerii, utilităților. Dacă nu părăsește de bunavoie apart va trebui sa il evacuati prin instanta bătaie de cap.
GermanAlex
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu platiti toata suma, cereti chirie si garantie care se preda odata cu apartamentul. Am avut surpriza sa discut ceva si la predare sa primesc altceva - au luat tot ce se putea, inclusiv aplice, port prosoape, grilaj usa ...