Voi cumpăra un apartament în care actualul proprietar mai vrea să stea două luni după ce-l achit. Aș vrea să mă asigur că voi prelua apartamentul exact așa cum e acum, ce ar trebui să scrie în contract ca să fiu acoperit?
Urmeaza sa cumpar un apartament cu banii cash insa vanzatorul are nevoie de 2 luni ca sa se mute - ceea ce e ok pt mine - o sa vina in contract trecuta data la care trebuie sa predea imobilul.
Ce ma nelinistete pe mine e urmatorul aspect: daca cumva in perioada asta de 2 luni se intampla un incendiu, sau cineva sparge apartamentul, sau chiar ei insceneaza o spargere si duc tot din apartament - eu cum sunt acoperit in acest sens? Nu au asigurare pe apartament - caci citez din cele spuse de vanzator: 'oricum il vand'.
Se poate specifica in contract ca in cazul in care nu preda apartamentul cum este un momentul vanzarii - contractul sa se anuleze si sa-mi vireze inapoi banii ? Dar cum pot dovedi cum era apartamentul in momentul vanzarii ?
Ce ar trebui sa fie trecut in contract ca sa fiu acoperit ?
Multumesc.
E necesar sa analizati posibilitatile, sa le intelegeti si sa alegeti.
E posibil sa puneti o clauza de rezolutiune. E posibil sa faceti doar o promisiune de vanzare cu plata pretului in avans. E necesar sa descrieti ce doriti sa va transmita, concret, prin imobil in starea actuala, daca include veioze, pereti si geamuri sau alte accesorii incorporate in apartament.
E indicat sa faceti poze anexa la contract. E bine sa aveti clauze penalizatoare pe zi pentru fiecare situatia de neconformitate: fie predare la timp, fie predare in alta stare decat cea acceptata princontract. E nevoie sa incheiati un pv de predare-primire.
De aemenea, e important sa analizati situatia in care vanzatorii au cheltuit banii, imobilul nu corespunde sau nu e liber... si ce executati pentru recuperarea banilor in afara de imobil? E de luat astfel in calcul inca o ipoteca, daca accepta.